Achter de schermen met Anouk

Geschreven door:

Anouk

Anouk

Leestijd 4-5 min

Behind the scenes

Ik ben Anouk en ik ben 20 jaar oud. Ik studeer bedrijfskunde aan Saxion in Enschede en ik zit inmiddels in mijn derde jaar. Ondanks dat ik niet op kamers woon in Enschede, heb ik hier een hele leuke studententijd en onderneem ik veel dingen naast mijn studie.

Anouk

Over Anouk

Ik ben Anouk en ik ben 20 jaar oud. Ik studeer bedrijfskunde aan Hogeschool Saxion in Enschede en ik zit inmiddels in mijn derde jaar. Ondanks dat ik niet op kamers woon in Enschede, heb ik hier een hele leuke studententijd en onderneem ik veel dingen naast mijn studie.

Enschede was een praktische keuze

Ik woon zelf in Hengelo, dus Enschede is een stad die ik al heel lang ken. Ik vind Enschede bruisender dan Hengelo. Ondanks dat ik nog thuis woon, heb ik wel een hele toffe studententijd en is het ook fijn om mijn vrienden dicht bij huis te hebben. Mijn keuze voor Enschede was gedeeltelijk praktisch, maar ik vind het ook fijn om bekend te zijn met een stad. Iedereen denkt vaak dat het leuk is om in Groningen te gaan studeren, maar ik denk dan toch “waarom niet gewoon Enschede?”. Ik denk dat ik in Groningen bijvoorbeeld niet veel van mijn studie had gemaakt, want dan was ik denk ik te veel afgeleid.

Blues avonden, salsa night en de NANO challenge

Ik ben betrokken in allerlei soorten activiteiten naast mijn studie. Zo was ik de eerste twee jaar heel actief met paardrijden. Nu ben ik actief met fitness en ga ik soms met klasgenoten naar de Big Gym na schooltijd. Het is zo gezellig om met medestudenten te gaan sporten. Ik zit niet bij een vaste vereniging, maar ga wel vaak met mijn klasgenoten de stad in om leuke dingen te doen. Zo gaan we op donderdagavond vaak naar blues avonden of salsa night.

Ook heb ik naast mijn studie meegedaan de NANO challenge van EnschedeLab. Dit vond plaats op vier donderdagen, waarbij je samenwerkt in een multidisciplinair team van verschillende kennisinstellingen. Zo werkte ik samen met een aantal ArtEZ studenten, die precies wisten hoe ze moesten ontwerpen. Wat ik zo gaaf vind aan de NANO challenge, is dat je vraagstukken krijgt die zich daadwerkelijk in Enschede afspelen. Dan heb je ook echt het gevoel dat je bijdraagt aan iets en dat het zin heeft wat je doet. Ik heb hiervoor vaak opdrachten gekregen die verzonnen waren om studenten voor te bereiden op het “echte” leven. Nu ben ik zelf al onderdeel van dat “echte” leven.

Bij de NANO challenge kreeg ik een vraagstuk over roken in Enschede. Over het algemeen geeft roken veel overlast en het was onze taak om te bedenken hoe dat opgelost kon worden. Als oplossing kwamen we met een robot. Wij dachten: Hoe kan je ervoor zorgen dat mensen psychologisch beïnvloed worden door een robot? Dat moet dan niet met campagnes of flyers gebeuren – die zijn er al genoeg. Het moet juist iets leuk worden, zoals de “papier hier” attractie van Holle Bolle Gijs in de Efteling (themapark, red.).

Ook ben ik al tijdens mijn studie tijdens diverse praktijkopdrachten in aanraking gekomen met Flowmundo, waar ik nu zelfs een baan heb gekregen op het gebied van HRM. Zij helpen jong talent te koppelen aan echte opdrachtgevers. Zo zie je maar weer dat echte praktijkervaring opdoen heel veel kan opleveren!

Nano Challenge EnschedeLab

Nano Challenge

Flowmundo

Flowmundo

Er is altijd iets te doen

Het allerleukst aan het studentenleven in Enschede vind ik dat er altijd wel iets te doen is. Er zijn feestjes op de campus van de UT (die ook gewoon toegankelijk zijn voor andere studenten), festivals, maar ook feestjes op toffe locaties zoals het vliegveld. En als dat er niet is, dan ga ik lekker naar de Oude Markt. Enschede is geen stad om echt te gaan “clubben”, maar juist meer van de gezelligheid en de terrasjes pakken op de Oude Markt.

ENERGIE – CORONA - TEAM

Als ik denk aan mijn studententijd in Enschede dan krijg ik energie. Ik vind Enschede een energieke stad en ik heb hier echt een leuke tijd. Ook denk ik als ik aan mijn studententijd denk aan corona natuurlijk, die ook wel eens roet in het eten gooit. Mijn plan is om in september naar Zuid-Korea te gaan voor mijn minor en ik hoop natuurlijk dat dat door kan gaan. Tot slot denk ik aan het woord “team”, want ik merk dat in Enschede iedereen goed met elkaar omgaat. Het maakt niet uit hoe je eruit ziet of hoe je bent. Ik heb het gevoel dat er minder hoge standaarden liggen en dat iedereen wat minder op zichzelf is dan in de grotere steden. Iedereen vind elkaar leuk en lief.

Relaxen in het Volkspark

Mijn absolute hotspot is het Volkspark en dan vooral in de zomer. Met vrienden naar het park: kleedje, muziek box en lekkere drankjes mee en dan pizza bestellen. Daarmee vermaak ik me altijd heel goed. Het is fijn om dan zo dicht bij de natuur te zitten en even tussendoor een balletje te kunnen trappen bijvoorbeeld.

Ebo Fraterman - Het Volkspark

Het Volkspark

Stel jezelf open

Mijn belangrijkste tip voor aankomende studenten is: stel je open en wees sociaal. Ik merk echt dat zodra je een beetje sociaal bent, je genoeg vrienden maakt hier. Maar wat wel belangrijk is: blijf jezelf. Je bent in Enschede niet snel raar in wat je doet of wat je zegt. De sfeer is laagdrempelig, dus blijf vooral lekker jezelf.

En als je ambitie hebt om naar het buitenland te gaan: DOEN! Je kunt beter denken “oeps, dit is het niet", dan te denken “wat als ik het wel had gedaan”. Ondanks dat het voor studenten wel duur is om naar het buitenland te gaan, is het wel een hele ervaring. Ik vind het zelf ook spannend, maar ik ga het gewoon doen. Want wat is als ik bijvoorbeeld toch heimwee krijg? Ik ga in ieder geval de kans pakken en het gewoon proberen!