Achter de schermen met Judith

Geschreven door:

Judith

Judith

Leestijd 4-5 min

Behind the scenes

Ik ben Judith en momenteel vierdejaars student in Enschede! Ik ben secretaris van de Plaatselijke Kamer van Verenigingen Fact en actief lid bij A.S.V. Taste. Daarnaast heb ik net mijn bachelor Creative Technology afgerond en begin ik in september aan de master Human Computer Interaction and Design aan de Universiteit Twente.

Judith

Over Judith

Ik ben Judith en momenteel vierdejaars student in Enschede! Ik ben secretaris van de Plaatselijke Kamer van Verenigingen Fact en actief lid bij A.S.V. Taste. Daarnaast heb ik net mijn bachelor Creative Technology afgerond en begin ik in september aan de master Human Computer Interaction and Design aan de Universiteit Twente. In de avonden ben ik ook vaak te vinden in speciaalbiercafé de Beiaard waar ik met veel plezier werk.

Thuisvoelen in Enschede

Ik ben vier jaar geleden naar Enschede verhuisd nadat ik een poging had gewaagd aan de filmschool in Brussel. Ik miste daar de kans op een echt studentenleven en ik kon mij van de open dagen herinneren dat Enschede wel als thuis voelde. Ik kom immers uit Friesland, dus écht grote steden trekken mij niet. Tijdens de Kick-In kwam ik in een doegroep terecht van een van de studentenverenigingen. Ik was eigenlijk helemaal niet van plan om lid te worden van een studentenvereniging, maar toen ik zag wat voor hechte vriendschappen eruit konden ontstaan werd ik wel erg benieuwd. Na de Kick-In besloot ik mij dan ook in te schrijven bij A.S.V. Taste en ik heb daar inmiddels mijn jaarclub DJC Riskant en dispuut Leone Rode gevonden met hele lieve vriendinnen.

Actief worden in het studentenleven

Omdat ik zelf zoveel mooie dingen uit mijn lidmaatschap heb kunnen halen - van kroegavonden, gala’s, borrels, en vrienden voor het leven (ja, echt)– wilde ik mij graag inzetten voor de verenigingen om aankomende en huidige studenten kennis te laten maken met het Enschedese studentenleven en zo hopelijk Enschede nog meer op de kaart te zetten als studentenstad. Daarnaast merkte ik dat ik het ook leuk vond om af en toe aan te kloppen bij de andere verenigingen en zo bijvoorbeeld een raketje te drinken bij AEGEE-Enschede. Daarom ben ik een bestuursjaar gaan doen bij de Plaatselijke Kamer van Verenigingen Fact, het koepelorgaan van de vier studentenverenigingen die in de Pakkerij zijn gevestigd; AEGEE-Enschede, A.S.V. Taste, C.S.V. Alpha, en DSCC/DJCR ‘Audentis et Virtutis’. Op die manier kan ik mij inzetten voor de vier vereningen en het Enschedese studentenleven.

FACT

De Plaatselijke Kamer van Verenigingen Fact vertegentwoordigt de studentenverenigingen richting onder andere de de universiteit, de gemeente, en de Landelijke Kamer van Verenigingen. Fact coördineert ook gezamenlijke activiteiten van de verenigingen, zoals bijvoorbeeld de Kick-In. Ook kijken wij bij Fact hoe het studentenleven nog beter kan. Daarnaast willen we natuurlijk laten zien dat het ontzettend leuk en waardevol is om lid te zijn van een studentenvereniging. Daarom organiseren we activiteiten als Enschedays om scholieren alvast kennis te laten maken met het Enschedese studentenleven. Ik bekleed zelf de functie ab Actis (secretaris) en ik ben onder andere verantwoordelijk voor contact met de gemeente en de organisatie van Enschedays. Ik heb mij vooral persoonlijk kunnen ontwikkelen en mijn netwerk uit kunnen breiden door zo’n actieve rol te spelen.

Bestuursfoto FACT Enschede

Bestuur FACT

Kamerzoekdag Enschede

Enschedays

Tips voor andere studenten

Ik ben iemand die houd van uitdagingen en avonturen, en dat heb ik gelukkig genoeg gevonden in Enschede. Ik ben dankbaar voor wat deze stad mij heeft gebracht en ik mij hier echt student heb kunnen voelen. Ik ben heel wat ervaringen rijker die mij hebben gevormd tot wie ik nu ben. Ik heb mij hier kunnen blijven ontwikkelen en ik kijk uit naar wat de komende tijd mij kan brengen. Ik zou ook aan iedereen mee willen geven om uitdagingen aan te gaan en ergens actief te worden. Of je nou lid wordt van een studentenvereniging, sportvereniging, cultuurvereniging, of studievereniging; vind het beste wat bij jou past!

AEGEE Enschede

AEGEE

ASV Taste Enschede

ASV Taste

Audentis Enschede

Audentis