Achter de schermen met Thomas

Geschreven door:

Thomas

Leestijd 3-4 min

Behind the scenes

Ik ben Thomas en ik studeer Creatieve Media en Game Technologies aan Saxion.

Behind the scenes met Thomas

Waarom heb jij gekozen voor Enschede als studentenstad?
Ik kom zelf uit Deventer en had voor mijn nieuwe studie meerdere keuzes om te gaan studeren. Voor mij was Enschede het dichtst bij. Bij mij was het dus ook echt duidelijk dat ik puur voor de studie een keuze zou maken. Mijn familie komt voor een groot gedeelte uit Enschede, dus ik kende stad al wel een beetje.


Welke activiteiten onderneem jij naast je studie?
Ik ben onderdeel van studievereniging LiNK. Met de studievereniging hebben we wekelijkse borrels. Vanuit de vereniging heb ik ook een bijbaan gekregen bij bar Update. Dat is dé studentenbar in Enschede, enkel en alleen voor studenten. Daar werk ik zo’n 2 – 3 keer per week als barman.

Ook doe ik aan E-Sports. Het E-Sports Team Twente is een initiatief vanuit studenten waarbij de universiteit geholpen heeft om het op te zetten. Je doet de “standaard” dingen zoals de Nederlandse toernooien en FIFA, maar je krijgt er ook veel andere taken omheen, zoals data analyse, management, social media. We kijken bijvoorbeeld hoe je kan verbeteren aan de hand van de keuzes die je maakt in het spel. Maar zelfs als je goed bent in graphic design kun je helpen met het designen van logo’s en uitingen. Er komt zelfs een E-Sports lounge in Enschede. Een ruimte om te trainen, aan te moedigen en elkaar te spreken.


Wat vind jij het leukst aan het studentenleven in Enschede en waarom?
Het leukst vind ik toch wel dat je het gevoel hebt dat je iedereen kent. Het maakt hier niet uit wat je doet of wie je bent. Ik krijg hier echt een beetje het “tukkers” gevoel.


Als jij jouw studententijd in Enschede in drie woorden moest omschrijven, welke drie woorden zouden dat zijn?
1. GEZELLIG
2. SOCIAAL
3. KANSRIJK

Enschede heeft ontzettend veel leuke activiteiten, maar je moet er wel moeite voor doen om het te onderzoeken. Bijvoorbeeld E-sports, iets wat vrijwel uniek is. Er is altijd wel iets in de stad wat bij je past.Wat is jouw favoriete hotspot?
Ik kan natuurlijk niet anders zeggen dan Bar Update, haha. Als ik niet aan het werk ben, dan zit er wel zelf. Het is echt de studentenplek van Enschede.


Als jij een tip mocht geven aan aankomende studenten, wat zou dat zijn?
Zorg ervoor dat je moeite doet om iets te vinden wat bij je past. Daar gaat veel tijd in zitten, maar de mogelijkheden zijn zo groot in Enschede. Geeft niet op!