De leukste online uitjes en activiteiten in Enschede

Geschreven door:

0001 341500597 20210425 204139 0000

Bo Verhoef

Leestijd 2-3 min

Vanuit huis

Ben je op zoek naar leuke tips voor online activiteiten voor thuis? Met deze tips kun jij je zeker vermaken met vrienden of studiegenoten!

Online uitjes en activiteiten Enschede

Deze weken zijn er, zoals we allemaal weten, helaas weinig dingen die je kunt doen. Veel locaties zitten dicht en veel activiteiten gaan helaas niet door. Daarnaast kun je natuurlijk niet echt met groepen afspreken nu. Maar wist je dat er in Enschede heel veel online activiteiten en uitjes mogelijk zijn?! Online pubquizzen, escape rooms, bingo's en spelletjes. Er is zo veel keuze! Dus trommel je vrienden, collega's, buren, familieleden op online en plan een gezellig online avondje vol spelletjes.

Online escape rooms

Escape rooms zijn erg leuk voor iedereen die gek is op raadsels en puzzelen. Normaal gesproken zijn er allerlei verschillende escape rooms in Enschede, maar in deze tijd kun je daar helaas niet heen. Nu zijn er gelukkig wel online escape rooms die je kunt doen met je vrienden! Iedereen kan vanuit zijn of haar eigen huis deelnemen aan de escape room. Zo heb je toch nog een leuk (online) uitje.

Let's Escape heeft een leuke online escape room (De Erfenis) waar je wordt meegenomen in het verhaal van de Freule Van Hier tot Ginther en haar huisrobot Gregg. Kijk hier voor meer informatie over deze escape room.

Bij Tetem kun je vanaf 11 maart ook een online escape room: I want to delete it all, but not now. In deze escape room ga je als privédetective op zoek naar de antwoorden achter de vermissing van Rosa. Tijdens deze zoektocht word je geconfronteerd met persoonlijke dilemma's over aspecten zoals online verslaving, privacy en verantwoordelijkheid. Je kunt nu al een plekje reserveren voor wanneer de escape room gelanceerd wordt.

Online pubquiz

Een quiz op afstand kan heel leuk zijn. Vooral als je een gevarieerde groep hebt. Een avond even een keer iets anders dan een film of serie of virtuele borrel én je kunt meteen even je algemene kennis testen.

Let's Quiz, bekend van Eetcafé Bij Flip, heeft elke zaterdag een online live quiz. De quiz duurt twee uur, er zijn verschillende rondes en alles wordt live gestreamd! Je kunt zowel gratis als betaald mee doen, dan steun je ook nog eens de organisatoren!

Café de Pimpelaar organiseert elke woensdagavond een online pubquiz. Een leuk online uitje middenin de week, voor als het weekend al vol zit met (online) plannen!

Online bingo

Nu zijn er wel online escape rooms en pubquizzen, maar ook een online bingo werkt heel goed op afstand! Zo houdt Let's Quiz af en toe een gave muziekbingo (houd hun Facebook en onze agenda in de gaten voor een nieuwe editie). Ook VroegZat organiseert eens in de zo veel tijd een gave livestream inclusief heerlijke foute gezellige bingo.

Spelletjes doen

Ik ben gek op bordspellen en heb er echt tientallen in huis. Een avond spellen spelen met vrienden vind ik dan ook echt heel leuk. Helaas kan dat nu niet echt. Maar je kunt wel samen een spel spelen op afstand! Hoe dat werkt? Zorg ervoor dat jij en de mensen met wie je een spelletje wilt spelen hetzelfde spel in huis hebben. Misschien hebben jullie toevallig al hetzelfde spel thuis en anders kun je uiteraard bij Comicasa een spel bestellen. Denk bijvoorbeeld aan de spellen Qwixx, Keer op Keer of Clever. Maar ook 30 seconds kan met een beetje een goede verbinding online. Veel plezier!

Online feestjes

Naast al deze gezellige activiteiten, worden er bijna wekelijks online livestreams georganiseerd om je woonkamer om te toveren tot een huisdisco. Al deze online feestjes en ook andere online activiteiten verzamelen we in onze agenda.

Wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten en nieuwtjes? Volg ons dan op Instagram!

KORTING
Haal jouw Study in Enschede kortingskaart op bij de Tourist Info aan Langestraat 41!
Meer informatie