Herfst in Enschede

Geschreven door:

Bo Verhoef

Bo

Leestijd 3-4 min

Ontdek Enschede

Heb jij ook ieder jaar last van de herfstblues? Dat gaat niet gebeuren met deze herfsttips!

2019 11 Enschede Promotie Rob Baas Roombeek LR 44

Hoewel de bladeren van de bomen vallen en we allemaal steeds meer binnenblijven, is de herfst juist het perfecte seizoen om eropuit te gaan. Eindelijk tijd voor die (culturele) uitstapjes, (indoor) activiteiten of shopsessies die je al zo lang gepland had. Of ga naar buiten en geniet van de prachtige herfstkleuren buiten. Met deze tips krijg jij zeker weten geen last van een najaarsdip!

Ga naar een voorstelling

Ga deze herfst cultuur snuiven tijdens een voorstelling. De Enschedese theaters hebben weer genoeg op de planning staan deze periode! Bezoek het Wilminktheater en Muziekcentrum, Concordia, Vestzak Theater of Vrijhof Cultuurcentrum voor een theater- of muziekvoorstelling. Bij Metropool kun je terecht voor een goed concert.

De maand september is altijd de start van een nieuw theaterseizoen, dus de keuze is reuze! Ook wij houden alle voorstellingen voor je bij in onze agenda.

Het Wilminktheater Enschede
Theatervoorstelling Enschede

Filmpje pakken

Om een filmpje te pakken kun je naar één van de twee locaties van Kinepolis gaan. Met een locatie in het stadscentrum en op het Go Planet Parc, kun je altijd wel iets naar je eigen smaak vinden. Ben je meer geïnteresseerd in culturele films? Dan kun je eens het programma van Concordia bekijken. Concordia heeft een programma vol met culturele films, zoals Expat Cinema.

Het seizoen van de bokbieren

Denk je aan herfst, dan denk je aan (bok)bier. Enschede barst van de bier hotspots, brouwerijen en speciaalbieren. Wist jij bijvoorbeeld dat De Beiaard elke zondagavond een speciaalbieren avond heeft? Dat Enschede een eigen stadsbrouwerij midden in de binnenstad heeft? Of dat je hele leuke rondleidingen kunt boeken bij Grolsch? Daarnaast kun je bij elk café wel een bokbiertje bestellen. Ook leuk: bij verschillende cafés in de stad kun je ook een High Beer bestellen. Een bierproeverij mét allerlei hapjes. Dat klinkt goed toch?

Stanislaus Brewskovitch Enschede

Stanislaus: de stadsbrouwerij van Enschede

Laat je inspireren in één van de musea

Regent het hard buiten, maar wil je niet binnen blijven zitten? Breng dan eens een bezoekje aan een van de Enschedese musea. Bij De Museumfabriek vieren ze de herfst niet alleen met leuke tentoonstellingen, maar er zijn ook verschillende workshops. Daarnaast kun je allerlei lezingen en mini-colleges volgen. Super leuk toch!? Bij Rijksmuseum Twenthe kun je nog tot en met 1 november de indrukwekkende installatie van Claudy Jongstra bekijken.

Vergeet niet: je ontvangt gratis entree bij de musea met de Study in Enschede kortingskaart!

Tetem Enschede

Tetem

Rijksmuseum Twenthe Enschede

Rijksmuseum Twenthe