Het lekkerste ijs van Enschede

Geschreven door:

Romée

Romée

Leestijd 2-3 min

Ontdek Enschede

Het is zomer en dat betekent tijd voor verkoeling! Bij deze ijssalons vind je het lekkerste ijs van Enschede.

Ijs

Van der Poel

Bij IJssalon Van Der Poel op de Oude Markt en aan het Wilminkplein wordt het ijs elke dag vers bereid en dat proef je. Zelfs de karamel in de besteller cookie-caramel is huisgemaakt! Ga jij voor strawberry cheescake, tiramusi of toch voor een overheerlijke ijscoupe? Je kunt bijna het hele jaar van deze heerlijke ijssmaken genieten, de ijssalon aan het Wilminkplein is namelijk tot en met december geopend.

I Jssalon Van der Poel

Genoeg keuze bij Van der Poel

Punto Gelato

Naast heerlijke pasta's en pizza's heeft Punto Pasta ook een ijsloket, Punto Gelato, waar je écht Italiaans schepijs kunt krijgen. Je kunt plaats nemen op hun stadsterras en genieten van een heerlijk bolletje schepijs, een ijskoude milkshake of een overheerlijke ijscoupe.

Ijssalon Heinink

IJssalon Heinink is de perfecte plek om verkoeling te zoeken. Neem plaats om te genieten van een overheerlijke ijscoupe of loop langs voor een hoorntje op de hand. Je kunt er zelfs terecht voor een workshop of een ijsbuffet!

Gelato Dolce Vita

Heb je het warm gekregen van het shoppen? Dan is Gelato Dolce Vita voor jou de ideale plek om verkoeling te zoeken. Ze hebben een gezellig overdekt terras binnenin de Klanderij waar je kunt uitrusten onder het genot van ambachtelijk bereid ijs en een lekkere kop koffie of wat fris.

Dolce Vita

IJs eten bij Gelato Dolce Vita

Roll n Cone

Je vindt deze nieuwe Duitse ijssalon Roll N Cone in het oude pand van Talamini in de Marktstraat. De ijssalon heeft een retrosfeer, waardoor het voelt alsof je terug bent in de jaren 60. Denk aan turquoise stoelen en roze muren. Naast vele ijssmaken, hebben ze ook allerlei coupes, milkshakes, koffie, spaghetti ijs én schepijs met tientallen toppings in het assortiment. Goed om te weten: ze hebben ook vegan, lactose én glutenvrij ijs in het assortiment en alles is huisgemaakt volgens Italiaans recept.

IJssalon de Singel

IJssalon de Singel is al meer dan 30 jaar een begrip in Enschede. Het ijs wordt naar eigen recept gemaakt en dat geeft een unieke smaak. Heb jij meer zin in in een hoorntje op de hand of een overheerlijke ijscoupe?

Jamin

Druk aan het shoppen en wat verkoeling nodig? Dan zit je bij Jamin goed! Naast schep- en softijs kun je kiezen voor de populaire Twizzl. Dit is een mix van softijs, heerlijk fruit en verschillende lekkere toppings. Zeker een aanrader.