Lunch, snacks en koffie om mee te nemen

Geschreven door:

0001 341500597 20210425 204139 0000

Bo Verhoef

Leestijd 2-3 min

Heb jij tijdens deze gedeeltelijke lockdown zin in een goede lunch of een goede kop cappuccino? Bij deze zaken kun je het afhalen!

Broodbode broodje

Nu horecazaken gesloten zijn door de maatregelen rondom het coronavirus, hebben verschillende horecagelegenheden acties opgezet waarmee je ze kunt steunen.

Heb jij tijdens deze bijzondere weken zin in een goede lunch of gewoon wat lekkers? Ik verzamelde Enschede hotspots waar jij een lekkere lunch of lekkers voor bij de koffie (of gewoon als tussendoortje) kunt bestellen of afhalen. Op deze manier kun jij blijven genieten van eten van jouw broodjes en lekkernijen en steunen we samen de horecagelegenheden in deze moeilijke tijd.

Deze lijst wordt continu aangevuld.

Lunch of een kopje koffie

De Branderie
De Branderie maakt hun ontbijtjes, high tea's, pancakes en taarten weer op bestelling, zodat jullie thuis kunnen genieten van hun eten. Bestellen kan via de website, via [email protected] of via WhatsApp (06-30896106). Bekijk online hun menukaart.

Rosy's
Elke donderdag t/m zaterdag van 11:00-16:00 uur is Rosy's open voor to go! Voor warme dranken of wat lekkers. Ook kun je taarten en andere lekkernijen bestellen. Kijk voor meer informatie op haar Facebookpagina of Instagram. Nieuw: sinds kort hebben ze ook een doosje vol Rosy's favourites: met granola, thee, koekjes, taartjes en meer!

Heel Bijzonder
Je kunt alle lekkernijen van Heel Bijzonder afhalen of thuis laten bezorgen. Zoals hun Heel Bijzonder High tea, broodjes, tosti's. fudge, cookie dough en andere zoetigheden. Je kunt je bestelling plaatsen via telefoon, WhatsApp of per mail. Kijk voor meer informatie op de website.

Appeltjes van Oranje
De dames van Appeltjes van Oranje brengen je graag een gezonde lunch of verwennen je graag met wat zoete lekkernijen. Bestellen kan elke maandag t/m vrijdag van 08:30-16:30 uur. Bekijk op hun website het hele aanbod. Volg ze op Instagram voor alle laatste updates.

ETN Saladebar
Je kunt allerlei lekkere salades, soepen, smoothies, wraps en vegan taarten en gebak bestellen bij ETN saladebar. Ook maakt Lotta soms speciale boxen die je kunt bestellen. Voor 16 januari hebben ze een speciale Vegan HappyTreat Box. Bestellen kan via de website. Ze zijn donderdag t/m zaterdag geopend van 11:00-17:00 uur.

Willemientje
Bij Willemientje kun je eigenlijk de hele dag door allerlei gerechten en lekkers bestellen. Van ontbijt, soep en broodjes tot salades en hamburgers. Maar ze hebben ook hele lekkere muffins en taarten. Bestellen kan elke dag tussen 10:00 en 17:00 uur. Kijk voor meer informatie op de website.

De Broodbode
Kun jij niet zonder de broodjes van de Broodbode? Je kunt bij het filiaal aan de Brinkstraat broodjes bestellen via de website. Woon je vlakbij het centrum? Je kunt ook van maandag t/m zaterdag tussen 11:00 en 16:00 uur via 053-3033078 een bestelling doorgeven bij Broodbode aan de Haverstraatpassage en je bestelling daar afhalen. Ook bieden ze soms heerlijke boxen voor het weekend. Kijk hier voor meer informatie.

Stoet
Je kunt nog lekker genieten van broodjes, taart, koffie en andere lekkere dingen bij Stoet! Ook kun je heerlijke ontbijt- en brunch boxen bestellen voor het weekend. Afhalen is mogelijk van maandag tot en met zaterdag, tussen 10:00 en 14:30 uur. Bestellen is alleen telefonisch mogelijk via 06-40598007. Bekijk hun afhaalmenu op hun Facebookpagina.

Melan
Melan maakt nog broodjes voor iedereen die zin heeft in iets anders dan een simpele boterham. Je kunt online bestellen en laten bezorgen of je kunt de bestelling doorgeven via 053-4312114 en de bestelling afhalen. Bestellen en afhalen kan dinsdag t/m zaterdag tussen 10:00-15:00 uur.

Van Doorn & Doorn
Ook van Doorn & Doorn zit niet stil. Zij zijn elke vrijdag, zaterdag en zondag geopend voor afhaal tussen 11:00 en 15:00 uur. Wat dacht je van heerlijke zoetigheden, lekkere broodjes een high tea of high wine!? Bestellen kan via 053-2308000 of [email protected]. Bekijk hun afhaalmenu op hun Facebookpagina.

Bagels & Beans
Bagels & Beans staat weer maandag tot en met zaterdag van 09:00-15:00 uur en op zondag van 10:00-15:00 uur klaar bij hun afhaalloket. Bestel online of bestel ter plekke.

Van Doorn en Doorn

Van Doorn & Doorn Enschede

Broodbode Enschede

Broodbode Enschede

Oude Markt to go

Foodbar Bluff
Naast coffee to go kan je ook bij Bluff genieten van verschillende warme en koude broodjes en heerlijke nacho's. Je kunt de gerechten telefonisch bestellen via 053-4326242 of je kunt ook langs komen en maken ze het direct voor je klaar.

Brasserie de Kater
Vanaf nu kun je ook bij de Kater weer terecht voor heerlijke koffie en broodjes to go. Kijk op hun Facebookpagina of Instagram voor meer informatie!

Fabels
Je kunt vanaf nu ook weer bij Fabels terecht voor lekkere broodjes en drankjes to go. Kijk op hun Facebookpagina of Instagram voor meer informatie.

Novi
Bij Novi kun je natuurlijk al terecht voor heerlijke pasta voor thuis, maar als je in het weekend over de Oude Markt loopt kun je zeker ook even langslopen voor heerlijke caffé to go. Kijk op hun Facebookpagina of Instagram voor alle updates.

Moeke
Moeke is in het weekend regelmatig geopend voor verschillende dranken en snacks om te eten uit het vuistje! Kijk op hun Facebookpagina of Instagram voor de laatste updates.

Café Friends
Elke zaterdag maakt Friends allerlei lekkers voor iedereen die langsloopt (of iedereen die speciaal naar de binnenstad komt voor een heerlijke lunch). Op hun Facebookpagina houden ze je op de hoogte van hun wekelijkse menukaart.

Café de Pimpelaar
Op zaterdagen staat de Pimpelaar op het terras met mooie pakketten voor thuis en koffie en soms een broodje to go! Bekijk hun Facebookpagina voor meer informatie.

Paddy's
In het weekend staat ook Paddy's voor je klaar. Met koffies, shakes, verse broodjes, lekkers voor bij de koffie to go, koekjes en nog veel meer. Op hun Facebookpagina plaatsen elke week hun aanbod van dat weekend.

Taarten, cupcakes en lekkernijen

Nienke's
Nienke's werkt weer met bestellingen. Woensdag t/m zaterdag tussen 12:00-14:00 uur is er een ophaalmoment voor bestellingen. Bestellen kan via Facebook, mail of de website.

Mrs. Brown
De winkel van Mrs. Brown is natuurlijk nog gewoon geopend. Ook bieden ze af en toe hele lekkere boxen aan. Kijk op hun Facebookpagina voor het aanbod.

Theetuin Ik & mijn moeder
Het is weer mogelijk bij Theetuin ik & mijn moeder. Bestellen en afhalen kan op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag tussen 11:00-14:00 uur. Bestellen kan via de website of via [email protected].

Het Paradijs
Het Paradijs bezorgt heerlijke zoetigheden. Wat dacht je van een high tea, brownies of een doosje vol zoet? Afhalen is natuurlijk ook mogelijk. Bestellen kan via de website.

Mrs Brown Enschede

Mrs Brown Enschede

Nienkes cupcakes Enschede

Nienke's Cupcakes

Snoepgoed

Nieuw in Enschede: The Snack Plug. De nieuwste bezorgservice voor snacks, snoep en drankjes. Kijk op hun Instagram of Facebook voor meer informatie en om te bestellen.

Snackplug Enschede 3

Ijs

Van der Poel IJs
Van Der Poel IJs aan het Wilminkplein is weer geopend voor afhaal van ijs! De lente komt er weer aan, het perfect moment voor het allereerste ijsje van het jaar.

IJssalon Heinink
IJssalon Heinink is weer geopend! Ze zijn geopend van 13:00-17:00 uur.

KORTING
Haal jouw Study in Enschede kortingskaart op bij de Tourist Info aan Langestraat 41!
Meer informatie