Vegetarische en vegan hotspots in Enschede

Geschreven door:

Enschede Promotie WEB FORMAAT 5369

Nadja

Leestijd 3-4 min

Lees hier over de vegetarische en vegan lunch- en diner hotspots in de stad.

Het Paradijs Enschede

Ben je benieuwd naar leuke plekken in Enschede waar je vegetarisch of veganistisch kunt eten? Die zijn er gelukkig genoeg! Wij hebben een mooi rijtje samengesteld met verrassende en voedzame lunch- en diner hotspots in de stad.

De Basis

Bij Restaurant de Basis eet je vers en seizoensgebonden. Veel van de gebruikte groenten, fruit en eetbare bloemen komen uit hun eigen Tuinderij de Basis. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met lokale en biologische producten. De kaart bestaat uit kleine gerechten om te delen en wisselt regelmatig. De gerechtjes zijn voorzien van icoontjes zodat je in een oogopslag ziet of ze vegetarisch of veganistisch zijn. Daarnaast kun je altijd je dieetwensen doorgeven aan de bediening.

Foodbar Rauw

Foodbar Rauw is een van de negen keukens waar je kunt eten binnen de Twentsche Foodhal. Bij Foodbar Rauw serveren ze uitsluitend vegan gerechten. Al het eten is dus gemaakt van plantaardige ingrediënten. Comfort food met een rauw randje, zoals ze zelf omschrijven. Je kunt hier namelijk gewoon een burger met friet of een schaal nacho’s met ‘kaas’ bestellen.

De kaart bevat seizoensgebonden en uitsluitend vegetarische gerechten.

Het Paradijs

Het Paradijs is een bijzondere plek om te lunchen of dineren. Je kunt hier heerlijk eten in een binnentuin, of beter gezegd natuurkunstwerk, waarin veel materialen een tweede leven kregen. De kaart bevat seizoensgebonden en uitsluitend vegetarische gerechten. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van biologische en fairtrade producten. Door middel van een icoontje op de kaart kun je zien welke gerechten ook veganistisch bereid kunnen worden.

ProefPuurPlaza - Ekoplaza

Aan de Heurne vind je biologische supermarkt Ekoplaza. Naast je wekelijkse boodschappen kun je hier ook aanschuiven bij ProefPuurPlaza. Op de kaart vind je koffie en thee, een hightea en een wisselende daghap. Alle ingrediënten zijn biologisch en er wordt regelmatig vegetarisch gekookt. De daghappen vind je op de Facebookpagina van Ekoplaza.

De Basis Enschede

Restaurant De Basis

Foodbar Rauw

Foodbar Rauw

Het Paradijs Enschede

Het Paradijs

Proefpuurplaza Enschede

ProefPuurPlaza

Sam Sam

Sam Sam aan de Oude Markt heeft sinds kort een nieuwe kaart. Naast een aantal bekende klassiekers, staan er veel nieuwe vegetarische gerechten op de kaart. Zowel tijdens de lunch als diner heb je een ruime keuze uit vegetarische maaltijden.

Tankstation Enschede

Tankstation is een culturele en kunstzinnige ontmoetingsplek waar je, naast het bezoeken van exposities, lezingen, filmavonden en workshops, ook heerlijk kunt eten. In de ‘common kitchen’ kunnen vrijwilligers zich helemaal uitleven en koken voor een groot gezelschap. Elke dinsdag staat er een vegetarisch 3-gangenmenu op de kaart en elke eerste dinsdag van de maand een vegan menu. Op donderdag is het restjes dag en zondag na de yoga is het tijd voor een vegetarische brunch.

Sam Sam Enschede

Sam Sam

Tankstation Enschede

Tankstation

Vegan en homemade taarten, koekjes, muffins...

ETN

In de gezellige Haverstraatpassage vind je ETN saladebar. Bij ETN kun je je eigen salade samenstellen, maar er is ook genoeg te kiezen van de kaart. Denk aan goed gevulde wraps en wisselende soepen. Zin in zoet? Ga voor de vegan en homemade taarten, koekjes, muffins en andere zoetigheden.

Van Doorn & Doorn

Op een verrassende locatie middenin de hippe wijk Roombeek vind je Van Doorn & Doorn. Deze lunchplek is gevestigd in een oude stadsboerderij. Healthy food with a guilty pleasure, zo noemen ze hun gerechten zelf. De kaart is niet volledig vis- en vleesloos, maar voor een vegetarische of vegan lunch ben je hier aan het juiste adres.

ETN saladebar Enschede

ETN saladebar

Van Doorn & Doorn Enschede

Van Doorn & Doorn

Bagels & Beans

Een klassieker! Bij Bagels & Beans kun je als vegetariër of veganist heerlijk lunchen. Bijna alle bagels zijn veganistisch en je hebt genoeg keuze uit lekker beleg. Je vindt Bagels & Beans in de gezellige Korte Hengelosestraat.

Big Sister's Kitchen

Op dagen dat er optredens zijn, kun je in het muziekcafé van Metropool Enschede een vegetarisch hapje eten in Big Sister's Kitchen. Golsa Amigh laat je met liefde kennis maken met de smaakvolle Perzische keuken.

Pinto Thai

Misschien verwacht je het niet, maar je kunt uitstekend vegetarisch of zelfs vegan eten bij Thais restaurant Pinto Thai. Er wordt gekookt met verse producten en er staat duidelijk op de kaart welke ingrediënten in de gerechten zitten.

Bagels Beans Enschede

Bagels & Beans

Big Sisters Kitchen Metropool

Big Sister's Kitchen

Pinto Thai

Pinto Thai