Kunst en cultuur

Naast het volgen van colleges wil je natuurlijk ook wel eens naar een cabaretvoorstelling, een concert of met je vrienden naar de bioscoop. Dat kan!

Enschede is een stad boordevol cultuur. In het centrum zijn bijvoorbeeld het Wilminktheater en Muziekcentrum EnschedeMetropool en Concordia: theater en filmhuis gevestigd. Zij bieden volop mogelijkheden voor culturele films, cabaret, theater en muziek.

Vlakbij de cafés en uitgaansgelegenheden op de Oude Markt ligt bioscoop Kinepolis. Zo kun je eerst een filmpje pakken en daarna nog een drankje drinken in de stad.

De wijk Roombeek is het tweede culturele hart van Enschede. Hier zijn diverse culturele instellingen te vinden, zoals De Museumfabriek en Rijksmuseum Twenthe. De kunstzinnig en creatief vormgegeven cultuurmijl verbindt Roombeek met hartje centrum.

Naast de grotere culturele instellingen zijn er ook talloze kleinere expositieruimtes en ateliers waar beginnende kunstenaars hun talent laten zien. Genoeg te ontdekken! Loop voor meer informatie eens binnen bij het Tourist Infopunt in de binnenstad.

Kijk op uitinenschede.nl/kunstcultuur voor het complete culturele aanbod.

Film

Wil je een filmpje pakken? Tussen het grote aanbod aan films zit altijd wel iets voor jou. In één van de 10 zalen bij Kinepolis, naast Go Planet Parc of bij stadsbioscoop Wolff Cineast. Ben je meer geïnteresseerd in kunstzinnige films? Aan de Oude Markt zit Concordia Film, het culturele filmhuis van Enschede.

Theater

In je studententijd heb je genoeg mogelijkheden voor een avondje uit. Met het grootste theater van het oosten, Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede, ontbreekt het je aan niets. Op vertoon van je collegekaart kun je vaak ook nog met korting naar binnen.

Speciaal voor bezoekers van de voorstellingen is er de Vrijhof Dinner Deal in Vrijhof Cultuurcentrum op de campus. Daarnaast zijn alle voorstellingen voor iedereen toegankelijk. Kijk voor meer informatie op www.utwente.nl/cultuur. Ook bij Concordia Theater gelden regelmatig speciale studententarieven. Door de intieme en klassieke sfeer is dit het mooiste kleine theater van Nederland.

Musea

Ben je liefhebber van beeldende kunst? Rijksmuseum Twenthe heeft een gevarieerde collectie van middeleeuwen tot heden. Te zien zijn werken van grote namen zoals Brueghel, Ruisdael, Breitner en Jongkind, maar ook modern werk van o.a. Richard Long en Nicholas Pope.

De Museumfabriek is in een museum over natuur en techniek, kunst en wetenschap, vogels, bloemen, fossielen, machines en over oude en nieuwe dingen. Voor mensen die zich verwonderen, over sterren, planeten, over de blauwe lucht en de wolken daarin. Voor mensen die willen weten waar we vandaan komen en waar we naartoe gaan. Voor mensen die snappen dat dat te hoog is gegrepen maar die toch blijven zoeken.

Synagoge

Ook staat in Enschede de mooiste synagoge van West-Europa. Met haar glas in lood ramen, mozaïeken en Thora rollen is de synagoge van Enschede zeker een bezoekje waard.