Annabel Jeuring

Expositie

De dag dat Nederland in quarantaine ging wist fotograaf Annabel Jeuring meteen dat door het coronavirus moeilijke tijden zouden aanbreken voor haar en voor alle Nederlanders om haar heen. Maar Annabel zag ook een kans en besloot met haar camera én de nieuwe maatregelen in haar achterhoofd de straat op de te gaan.

Het begon met een paar portretten, dit werd opgepikt door de regionale media en de aanvragen voor een portret stroomden binnen. Vervolgens werden de foto's opgepikt door de landelijke media. De fotoreportage Nederland in quarantaine laat ontroerende portretten zien. Nederlanders die je 'opgesloten' in hun huis vanachter hun raam aankijken. Annabel Jeuring maakt met haar foto's onze herinneringen aan deze bijzondere situatie tastbaar en heeft geschiedenis in wording gevangen.

De fotoreportage is de hele zomer te zien achter twintig grote ramen in het centrum van Enschede. De andere 65 foto's zijn tot 20 juli te bezichtigen bij Boekhandel Broekhuis. De fotoreportage van Annabel Jeuring is zelfs gebundeld in een boek: Nederland in quarantaine.

Informatie

Entree €0

Website

Datum & tijd

vr. 3 jul. 2020

Vanaf 11:07 tot 11:07

Plaats in agenda