ArtEZ Afterglow

Cultuur

Het ArtEZ Conservatorium organiseert door het jaar heen verschillende concertavonden waarop talentvolle studenten zich aan de Twentse muziekliefhebber kunnen presenteren. In de Saxion Zaal van Metropool Enschede kan het publiek op 16 november (gratis) genieten van: Jonoma Trio, Droom Dit en DSM-5.


Jonoma Trio (neo jazz)
Er was eens in een land hier ver, ver vandaan, een mystiek wezen. Zij had een speciale gave. Als zij de snaren van haar cello aanraakte, resoneerde dit met de snaren van ieders hart. Maar ze was verstrooid: stukjes van de puzzel ontbraken. Dus ging ze op reis, door donkere grotten en betoverde bossen. In een van deze bossen, verlaten en vervolgens opgevoed door egels, vond ze 2 jonge dwergen die verdwaald waren, maar op een of andere manier muzikaal zeer onderlegd. Ze nam hen onder haar vleugelsop een reis van muzikale frivoliteiten, om geluiden te ontdekken die geen enkel schepsel van deze wereld ooit eerder had ervaren...

Droom Dit (alternatief Nederlandstalig)
Seks, geweld, liefde en de gewoonheid van het leven. Dat is waar Droom Dit in Nederlandstalige poëtische teksten over spreekt. Hun teksten worden omhuld door een modern jasje van rauwe elektronische beats, dromerige gitaarlijnen en snijdende synthesizers. Het geheel klinkt als de diepste liefde die langzaam wegebt, de dodelijkheid van eenzaamheid of de bloeddorstige drang naar rust in je hoofd.

Geïnspireerd door acts zoals Spinvis, Radiohead, King Krule, Joy Division en Wende, maar ook de Nederlandse literatuur van bijvoorbeeld Cees Nootenboom, heeft Droom Dit een herkenbaar karakter ontwikkeld binnen de hedendaagse Nederpop.

DSM-5 (symfonische rock)
Laat je overvallen door schreeuwende gitaren, pompende drumgrooves, een 3-stemmig koor & een blauwharige freak die je meeneemt op een confronterende reis door haar hoofd. Geef je over & gomad!

Afterglow 16nov 1920x1080 zonder tekst

Informatie

Entree €0

Website

Datum & tijd

wo. 16 nov. 2022

Vanaf 20:15

Plaats in agenda