GOGBOT 2020

Evenement

GOGBOT festival

GOGBOT festival is een meerdaags festival rondom multimedia, kunst, muziek en technologie. Sinds 2004 transformeert het festival ieder jaar het centrum van Enschede tot een futuristische audiovisuele happening! GOGBOT’s missie is om een inspirerend platform te bieden voor de meest originele, de meest visionaire en meest avant-gardistische artiesten die vandaag actief zijn. Het onderzoekt de nieuwste technologische ontwikkelingen en roept op tot reflectie, debat en tot een kritische houding op onze leefomgeving. Dit meerdaagse festival rondom multimedia, kunst, muziek en technologie wordt georganiseerd door PLANETART.

Quantum Supremacy (in the age of Pandemic)

Het thema van dit jaar is toepasselijker dan ooit: Quantum Supremacy (in the age of Pandemic). Het is een controversieel, maar ontzettend belangrijk onderwerp. Grote bedrijven als Google, Microsoft en IBM zijn aan het strijden voor het bouwen van de eerste quantum computer: een supercomputer die bijna een miljoen keer sneller moet zijn dan de snelste computer die we op moment kennen!

In tijden van de pandemie zijn we ineens bewust van onze afhankelijkheid van digitale technologie voor werk, school en de zorg. Meer dan ooit heeft digitale technologie mensen nodig die hier kritisch op reflecteren. Globalisatie en economische groei heeft ons tenslotte de pandemie en vernietiging van het milieu veroorzaakt.

Informatie

Entrance fee €0

Website

Datum & tijd

do. 10 sep. 2020

Vanaf 08:00 tot 17:00

Plaats in agenda