Huize Enschede

De theaterproductie trekt het studentenleven het podium op. In vier delen wordt het verhaal verteld van huisgenoten Floor, Maurits en Tom die om aanzien te krijgen in de stad het grootste studentenfeest van de stad organiseren.

Het oud-en-nieuwfeest van dit dertiende SHE-huis moet beter worden dan het Pott-gala of het Hubertus-huisfeest. Het moet elk SHE-feest doen verbleken. Gedreven door ambitie en overmoed loopt dit finaal uit de hand. Omdat het feest moet slagen, heeft dat bepaalde hilarische maar ook treurige consequenties tot gevolg.

Huize Enschede vertelt het verhaal van studentenstad Enschede. Studenten zullen veel herkennen, maar zeker niet alles. Om het verhaal zo authentiek mogelijk te maken, bezocht scriptschrijver Bran Remie vele studentenhuizen en tekende ruim honderd verhalen op. Op basis van die verhalen werd dit dertiende SHE-huis ontworpen.

Studenten zijn geen studenten als er geen feestjes worden gehouden. Direct na afloop van de voorstelling is er in De Kleine Willem een afterparty met een optreden van een band. Voor de eerste voorstelling op 24 oktober neemt de Enschedese singer/songer Chris Egbers zijn band mee.

Chris heeft zelfs voor Huize Enschede een single opgenomen: Lost in Space. Het prachtige nummer staat op Spotify. Chris is oud-student van de Popacademie Enschede en kent derhalve het Enschedese studentenleven op z’n duimpje. Naast een optreden is er iedere avond een dj bij de afterparty.

De regie van Huize Enschede is handen van Anne de Blok. De veelzijdige Anne heeft onder meer de regie gedaan van het succesvolle productie Van Katoen en Water dat avond aan avond duizenden bezoekers heeft getrokken. Anne mag met recht talentvol worden genoemd. Zo heeft ze voor de regie van Brugklas de musical een nominatie gekregen voor Beste Regie bij de Musical Awards.

De kaartverkoop is begonnen. Kijk daarvoor op de website.

Cover Huize Enschede Lost in space zonder tekst

Informatie

Entree €7.5

Website

Datum & tijd

ma. 27 mrt. 2023

Vanaf 20:00

Plaats in agenda