Playbour City Engines

Playbour City Engines

Technologie

Playbour City Engines is een digitale interactieve playground, gemaakt door ontwerpersduo The Rodina. In deze virtuele spelomgeving ervaar je hoe werk en spel in elkaar opgaan. Gefascineerd door de virtuele stad als speeltuin – als gevolg van automatisering, gamification en datacollectie – richt The Rodina zich op de transformatie van (online) openbare ruimtes tot speellocaties. Wat vroeger geheel buiten de grenzen van het werk viel – zoals vrije tijd en familietijd – wordt door verschillende digitale platforms instrumenteel ingezet. Als we steden beschouwen als ecologieën die steeds afhankelijker worden van online communicatie en automatisering, dan worden alle burgers langzaam omgevormd tot spelende arbeiders die informatie, data en afbeeldingen produceren. Door deze fundamentele verschuiving in de rol van de bewoners verandert de stad in een netwerk van verschillende sensoren, technologieën en onderliggende infrastructuren.

Voor de tentoonstelling, die volledig online is, heeft The Rodina in opdracht van Tetem een interactieve virtuele speeltuin gemaakt. Het publiek kan de tentoonstelling en de 3D-ruimtes makkelijk ervaren zonder extra programma’s op de computer te moeten installeren. Meerdere gebruikers kunnen naar binnen ‘lopen’ en in de digitale speeltuin van Playbour City Engines spelen en met elkaar communiceren. Gedurende de tentoonstellingsperiode worden verschillende hoofdstukken gelanceerd:

Chapter I: 17 Juni om 20:00 uur 2020 – Lancering met Transaction Party in samenwerking met Yessica Deira
Chapter II: September 2020 – Fetch and Hide: unwrapping entertaining technology, in samenwerking met School of Speculation, London
Chapter III: November 2020 – Action to Ground: Transforming Desires
Chapter IV: Februari 2021 – Surprise and Adventure: When Reality Becomes like a game

Informatie

Entree €0

Website

Datum & tijd

vr. 1 jan. 2021

Vanaf 00:01 tot 23:59

Plaats in agenda
KORTING
Haal nu jouw Study in Enschede kortingskaart op aan de Langestraat 41 (Tourist Info) voor de beste deals in Enschede!
Meer informatie