Regenboogdagen

Muziek

Een toepasselijker thema hadden we dit jaar niet kunnen bedenken: Vrijheid! Het is dit jaar 75 jaar geleden dat ons land Nederland, werd bevrijd. In de huidige Corona tijd weet inmiddels iedereen wat het betekent om niet volledig vrijuit te kunnen leven. Ook buiten deze tijd om is het voor veel LHBTI+ ‘ers een dagelijkse strijd om niet vrijuit te kunnen zijn wie je bent. Daarom geldt tijdens de Regenboogdagen: het nieuwe normaal = jezelf kunnen zijn!

Activiteiten

Regenboogstad Enschede staat voor een inclusieve samenleving, waarbij iedereen mag zijn wie hij/zij/hen is. Daarom is er dit jaar gekozen voor verschillende bevrijdende activiteiten waarin je echt jezelf kunt zijn!

Je kunt dagelijks een historische stadswandeling maken onder leiding van een bevlogen LHBTI gids, of bijvoorbeeld meedoen aan gave activiteiten zoals digitale fotografie, schilder- en graffiti of diverse andere (kunstzinnige) workshops. Daarnaast kun je meedoen aan interessante webinars of je vragen stellen aan experts op het gebied van geaardheid- en genderidentiteit. Voel je vrij om op zondag mee te ontbijten tijdens het regenboogontbijt of kleurrijk af te sluiten tijdens onze afsluit ceremonie.

De regenboogvlag mag uit!

Ze doen hierbij een oproep aan alle inwoners maar ook bedrijven, instellingen, scholen en horeca om de regenboogvlag uit te hangen tijdens de Regenboogdagen. Regenboogstad Enschede zie je terug in de winkeletalagewedstrijd, regenboogcake, een heuse PrideWalk, Roxy Diamond’s DragQueen bingo bij Liberein, en allerlei andere Regenboog uitgingen in de stad.

Hiermee laten we zien dat Enschede echt een inclusieve samenleving is waarin iedereen mag zijn wie hij/zij/hen is! Aanmelden voor activiteiten en uitgebreide informatie over het programma is te vinden op www.regenboogdagen.nl

Regenboogdagen Enschede 2022

Informatie

Entree €0

Website

Datum & tijd

di. 4 okt. 2022

Plaats in agenda