RMT NEXT

Cultuur

Rijksmuseum Twenthe is elke laatste donderdagavond van de maand geopend met een programma speciaal voor jongeren en young professionals. Tijdens deze RMT NEXT-avonden worden uiteenlopende activiteiten georganiseerd waarin je in een ontspannen sfeer meer te weten komt over de kunstwerken, kunstenaars en tentoonstellingen in RMT. Laat je verrassen door (artist)talks, speed tours, performances, bijzondere cocktails en andere activiteiten.

Tijdens de eerste editie van RMT NEXT verdiepen we ons in de wereld van kunst verzamelen en kunst kopen. Via diverse speed tours wordt dieper ingegaan op de vraag hoe een museumcollectie tot stand komt. En wie wil weten hoe je zelf kan beginnen met kunst verzamelen, kan de mini masterclass Intro into Art Collecting van de Young Collectors Circle bijwonen. Daarnaast gaan we in gesprek met internetkunstenaar Jan Robert Leegte over een van de nieuwste ontwikkelingen in de kunstwereld: NFT’s. Deze NFT’s zijn non-fungible tokens, digitale items die binnen de cryptowereld verhandeld worden.

De aanleiding voor het thema Welcome to the (digital) art world zijn de twee tentoonstellingen rondom kunst verzamelen die op dat moment te zien zijn. De tentoonstelling Collectie Wilploo – verglijdend landschap toont een groot overzicht rondom de Collectie Wilploo. In de afgelopen tien jaar ontving het museum verschillende schenkingen uit deze particuliere collectie hedendaagse kunst, die bijeen is gebracht door de Enschedese verzamelaar Ingrid Blans. Daarnaast hebben wij de collectietentoonstelling Na de jacht! Tien jaar verzamelen in 100 kunstwerken waarin we als museum de balans opmaken van tien jaar verzamelen.

Programma's RMT Next
Nieuwsgierig naar wat er elke editie te doen valt? Klik dan op de linkjes hieronder. Is er geen link zichtbaar? Dan is het programma nog niet bekend. Kom dan vooral later terug om het programma te checken!

- Donderdag 30 juni
- Donderdag 25 augustus
- Donderdag 29 september
- Donderdag 27 oktober
- Donderdag 24 november

RMT NEXT Rijksmuseum Twenthe Enschede

Informatie

Entree €0

Website

Datum & tijd

do. 25 aug. 2022

Vanaf 17:00 tot 22:00

Plaats in agenda