Tetem Virtuele en fysieke escape room

Escape Room Tetem

Technologie

‘I want to delete it all, but not now’ is een speelse, conceptuele escape room waarin we onze persoonlijke keuzes verkennen om aan de data-industrie te ontsnappen. Apps, videoplatforms en social media zijn een essentieel onderdeel geworden van ons dagelijks leven. De schaduwzijde hiervan is dat ons online gedrag continu wordt geregistreerd en doorverkocht en dat we eigenlijk geen idee hebben waarvoor we toestemming geven. We hebben allemaal wel eens gedacht om offline te gaan of alternatieven te verkennen, maar wat houdt ons tegen?

In een 60 minuten durende ervaring worden spelers via fysieke en digitale puzzels geconfronteerd met persoonlijke dilemma’s over aspecten als online verslaving, privacy en verantwoordelijkheid. De escape room speelt zich af in de kamer van de vermiste internationale student Rosa Aringa. Als privédetective ga je op zoek naar de antwoorden achter haar vermissing. Door Rosa’s stappen te traceren ontdek je waarom een groot deel van haar kamer geheimzinnig was afgesloten. Is haar vermissing in scène gezet? Wat deed ze online? Van wie waren al die cryptische appjes? En waarom was de deur weg? Door de puzzels op te lossen, word je bewust gemaakt van de keuzes die jou weerhouden om actie te ondernemen en de controle op het internet terug te vinden. Je kunt de escape room fysiek in Tetem spelen of op afstand via een livestream-camera.

De tentoonstelling ‘I want to delete it all, but not now’ is ontwikkeld door kunstenaar Roos Groothuizen in opdracht van Tetem. Roos onderzoekt onze rechten binnen een samenleving die steeds verder digitaliseert en de wijze waarop wij hier grip op kunnen krijgen. De tentoonstelling is ontwikkeld binnen Tetem’s programmalijn Society 5.1 en het thema Dark Ethics. Tetem onderzoekt daarmee – samen met kunstenaars – de (mis)match tussen mens en technologie en de ethische aspecten en (on)bedoelde consequenties van technologie in het leven van mensen. De titel van de tentoonstelling is gebaseerd op een quote uit het boek‘Sad by Design’ door Geert Lovink. Zijn analyse naar de schaduwzijde van online platforms vormde de inspiratiebron voor Roos om een opzettelijk eindeloze zoektocht te creëren waarin menselijke verlangens ons tegenhouden.

Informatie

Entrance fee €0

Website

Datum & tijd

do. 11 mrt. 2021

Plaats in agenda