Vielfalt - Jakop Ahlbom Company

Theater

Als de vrouw niet terugkeert, gaat de man op zoek en stapt de magische wereld van de goochelaar in. Hij doet alles om zijn zoekgeraakte geliefde terug te vinden. Tijdens zijn zoektocht komt hij terecht in een surreëel doolhof, waar zijn vrouw gevangen lijkt te worden gehouden. Hij belandt in een chaos waarin illusie en werkelijkheid door elkaar lopen en niets is wat het lijkt. Meubels en mensen, alles en iedereen heeft een dubbele bodem. Is dit manipulatie of magie? En in wiens werkelijkheid zijn we eigenlijk beland?

In ’Vielfalt’ toont Ahlbom de binnenwereld van een man die zijn vrouw is kwijtgeraakt. In zijn zoektocht naar de ware toedracht komt hij in een wereld terecht waar rollen omkeerbaar blijken, waar vrouwen zich vermenigvuldigen en verdwijnen en waar de man de goochelaar zoekt én wordt. ’Vielfalt’ gaat over verlangen en fantasie, over illusie en desillusie. Het is een verhaal over de liefde en een ode aan de theatrale fantasie. Als in een surrealistische film wordt het publiek meegevoerd in dansante duetten, komische acts, magische trucs en pure slapstick.

‘Vielfalt’ markeerde Ahlboms doorbraak bij een breed publiek. De voorstelling was avond aan avond uitverkocht en werd geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival 2007. ’Vielfalt’ speelde meer dan tachtig voorstellingen in Nederland en daarnaast vaak in het buitenland.

Informatie

Entree €26

Website

Datum & tijd

wo. 14 okt. 2020

Vanaf 20:00 tot 23:00

Plaats in agenda