Ontdek Enschede

Hier vind je enkele veelgestelde vragen over het ontdekken van de stad Enschede en de bijbehorende antwoorden. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Wat is er te doen en te zien in de stad?

Jouw studententijd zal natuurlijk niet alleen gevuld zijn met studeren en uitgaan. Er is nog veel meer te ontdekken in de stad Enschede. Zie hier wat jij op jouw vrije dag kan gaan zien of doen.

Is er een overzicht van alle evenementen?

In onze agenda vind je een overzicht van alle activiteiten en evenementen die er aan komen.

Waar kan ik terecht voor eten en drinken in Enschede?

De meeste restaurants vind je in het stadscentrum, rond de Oude Markt. Met een daghap eet je vaak voor minder dan 10 euro een hoofdmenu bij jouw favoriete restaurant. In deze blog lees je welke daghappen je in Enschede kunt vinden. Voor meer informatie over eten en drinken, kun je terecht op deze pagina.

Welke museums zijn er in Enschede?

In de wijk Roombeek kun je een bezoekje brengen aan drie verschillende museums: Rijksmuseum Twenthe, TETEM en De Museumfabriek.

Rijksmuseum Twenthe heeft een gevarieerde collectie van middeleeuwen tot heden, met werken van grote namen. TETEM is een onderzoeks- en presentatieplatform gericht op de digitale en makercultuur. De Museumfabriek is een museum over natuur en techniek, kunst en wetenschap, vogels, bloemen, fossielen, machines en over oude en nieuwe dingen.

Is er een plattegrond van de binnenstad?

Jazeker! Een (printbare) plattegrond van de binnenstad vind je hier of je kunt hem ophalen bij het Tourist Info Punt aan de Langestraat.

Waar vind ik een plattegrond van de hele stad Enschede?

Wij hebben helaas geen plattegrond van heel Enschede. Hiervoor kun je het beste bij ANWB Enschede zijn. De ANWB vind je aan de Burgemeester Edo Bergsmalaan 1a (vlakbij H.J. van Heekplein).

Waar vind ik meer tips over Enschede?

Wij schrijven regelmatige nieuwe blogs om jou de leukste tips over jouw studententijd in Enschede te geven! Op deze pagina vind je blogs speciaal geschreven voor studenten.