Shoppen

Hier vind je enkele veelgestelde vragen over winkelen in Enschede en de bijbehorende antwoorden. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Waar kan ik het beste shoppen in Enschede?

Enschede heeft een groot aanbod winkels. Van de bekende ketens als Zara, H&M en HEMA, tot de kleinere winkels van lokale ondernemers. Het H.J. van Heekplein is het centrale punt als het om winkelen gaat. Het is tevens het grootste plein van Enschede. Hier vind je alle grote winkelketens. Ben je op zoek naar wat kleinere winkeltjes en concept stores? Dan ben je in de "kleine straatjes" (Haverstraatpassage, De Heurne, Walstraat en Zuiderhagen) helemaal op de juiste plek!

Wist je dat met de Study in Enschede kortingskaart ook korting krijgt bij lokale ondernemers? Vraag de kortingskaart hier aan!

Welke winkels zijn er in Enschede?

Enschede heeft een ruim winkelaanbod. Alleen in de binnenstad vind je al ruim 300 winkels. Een overzicht hiervan vind je hier.

Ben je op zoek naar boodschappen? Er zijn er genoeg opties. Enschede biedt een grote verscheidenheid aan supermarkten, toko's en 24-uurs winkels. Als je op zoek bent naar wat exotische ingrediënten, probeer dan boodschappen te doen bij de toko. De meeste 24-uurswinkels bieden basisbehoeften.

Wanneer zijn alle winkels in het centrum geopend?

Alle winkels in het centrum zijn 7 dagen per week geopend, van maandag t/m zondag. Reguliere winkeltijden zijn van 09:00 – 18:00, met een aantal uitzonderingen. Op maandag zijn de meeste winkels geopend vanaf 11:00 uur. Op donderdagavond is het koopavond tot 21:00 uur. Tot slot zijn iedere zondag de winkels geopend van 12:00 – 17:00.

De openingstijden van supermarkten en toko's zijn enigszins verschillend. De meeste supermarkten gaan om 8.00 uur open en sluiten 's avonds. Zoals in de naam vermeld, zijn 24-uurswinkels de hele dag open.

Op welke dag is er koopavond?

Elke donderdagavond is het koopavond in Enschede. De winkels in de binnenstad en binnen de singels zijn dan tot 21.00 uur geopend. Daarnaast zijn er een aantal extra koopavonden. Meer informatie hierover vind je hier.

Is er koopzondag in Enschede?

In Enschede is het iedere zondag koopzondag. De winkels zijn op zondag geopend van 12:00 tot 17:00 uur. Op Eerste Paasdag, Eerste Pinksterdag, Eerste Kerstdag, Nieuwjaarsdag en tijdens de Enschede Marathon is er geen koopzondag. Andere uitzonderingen zijn op deze pagina te vinden.

Wat zijn de openingstijden van de winkels?

De winkels in het centrum hanteren de volgende openingstijden:

Maandag
: 11:00 - 18:00 uur
Dinsdag: 09:30 - 18:00 uur
Woensdag: 09:30 - 18:00 uur
Donderdag: 09:30 - 21:00 uur
Vrijdag: 09:30 - 18:00 uur
Zaterdag: 09:30 - 18:00 uur
Zondag: 12:00 - 17:00 uur

Op feestdagen kunnen er andere openingstijden gehanteerd worden. Deze vind je hier.

Op welke dag(en) is er een warenmarkt op het H.J van Heekplein?

Er is twee keer per week een warenmarkt op het H.J van Heekplein (dinsdag en zaterdag). Op de markt kun je allerlei producten vinden: van eten tot bloemen, stoffen, parfum en kleding. Elke zaterdag vinden bijna 60.000 mensen hun weg naar de warenmarkt.