Vervoer

Hier vind je enkele veelgestelde vragen over mogelijkheden qua vervoer in Enschede en de bijbehorende antwoorden. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Welke treinstations heeft Enschede?

Enschede heeft drie treinstations: Enschede Centraal Station, Kennispark (dichtbij de Universiteit Twente) en Enschede Eschmarke. Vanaf Enschede Centraal kun je de trein nemen naar Duitsland en naar andere steden in Nederland. Voor reisinformatie ga naar de website van de Nationale Spoorwegen, 9292 of de Deutsche Bahn.

Rijden er bussen in Enschede?

De bussen in Enschede rijden in de stad en naar omliggende dorpen en steden. Alle bussen zijn aangepast op lichamelijke beperkingen. Je kunt reisinformatie van de bussen vinden op 9292 of Twents.

Waar kan ik een fiets aanschaffen?

In Enschede is de fiets het makkelijkste vervoersmiddel. De meeste studenten kopen zelf een fiets via Marktplaats of huren er een bij Swapfiets. Bij Swapfiets sluit je een abonnement af en betaal je een maandelijks bedrag waar reparties en onderhoud van de fiets bij inbegrepen zitten. Dit abonnement kan maandelijks opgezegd worden.

Waar kan ik een scooter of fiets lenen?

Enschede telt veel aanbieders van deelfietsen en deelscooters. Bekijk hier de pagina met de huidige fiets- en scooterverhuur in Enschede.

Waar kan ik mijn fiets laten repareren?

Moet jij jouw fiets laten repareren? Dan kun je naar een van de fietsenmakers in Enschede gaan.

Waar kan ik mijn fiets bewaakt stallen?

Er zijn zes bewaakte fietsenstallingen in Enschede, bijna allemaal gratis te gebruiken: Stationsstalling Noord (24/7), Stationsterrein West (24/7), Stationsstalling Centraal Station, Stalling Van Heekplein, Fietsenstalling Brammelerstraat (24/7) en Fietsenstalling Wilminkplein (24/7).