Ontdek de stad

Enschede heeft een gevarieerd aanbod cafés en restaurants op en rond de Oude Markt, het grootste terras van de regio. Er worden in de stad per jaar meer dan 60 evenementen georganiseerd.

In de zomer zijn er bijvoorbeeld de Grolsch Summer Sounds; prachtige zomerse donderdagavonden staan dan in het teken van muziek, show en gezelligheid. Aan het begin van elk collegejaar is er het gratis toegankelijke Introductieconcert, waar je  samen met duizenden medestudenten het nieuwe collegejaar inluidt.

Maar ook GOGBOT, het grootste multimediakunst festival van Nederland, speelt zich hier jaarlijks af. In de stad vind je natuurlijk allerlei soorten restaurants, kroegen, studentensociëteiten en uitgaansgelegenheden, wat Enschede populair maakt onder studenten – met name op donderdag, de traditionele studentenavond. Ook op cultureel gebied kom je niks te kort: er zijn diverse theaters, bioscopen, (pop)podia, musea en galeries om je zintuigen te prikkelen.

De uitagenda en alle overige informatie over uitgaan in Enschede vind je op www.uitinenschede.nl.

Must do’s van Enschede

Komen je ouders op bezoek, of wil je inspiratie op doen over wat jij allemaal in Enschede kunt gaan doen? Bekijk dan hier de must do’s van Enschede. Je vindt er leuke tips zoals een bezoek aan Rijksmuseum Twenthe of een tour door de Grolsch brouwerij.