Uitgaan

Of je nou lekker wilt loungen of compleet uit je dak wilt gaan, jouw stamkroeg heb je ongetwijfeld snel gevonden. Uitgaan in Enschede is erg leuk en veelzijdig. Er zijn vele barretjes en verschillende clubs waar je tot in de late uurtjes, vanaf donderdag tot en met zaterdag, een leuke tijd kunt beleven!

Uitgaan in Enschede

Veel Enschedese studenten gaan uit op donderdagavond in Aspen Valley, een (dans)café waarvan het interieur geheel in het teken van après ski staat. Aspen Valley is populair vanwege de roterende bar, het goedkope bier en wijn en vele themafeesten. Diverse studentenverenigingen houden dan ook graag hun feestjes bij Aspen.

Wil je eens een keer een ander biertje proeven, ga dan naar de Beiaard. Met ruim zestien bieren van de tap en een kleine vijftig van de fles is zit er altijd wel het perfecte biertje bij. Maar uitgaan in Enschede kan nog bij veel meer plekken.

Uitgaan in Enschede voor studenten

De populairste clubs en bars in Enschede voor studenten zijn:

Ook de pubquiz is erg populair in Enschede. Je kunt hieraan deelnemen bij meerdere cafés aan de Oude Markt. Verstopt onder de Oude Markt, in een voormalig openbaar toilet, zit studentencafé ’t Gat in de Markt waar je tot in de late uurtjes terecht kunt.

Om alle clubs, bars en cafés in Enschede te bekijken, klik hier.

Evenementen in Enschede voor studenten

Zoals een echte studentenstad betaamt, bruist Enschede van de evenementen. Enschede is ook de plek waar je hét grootste Oranjefeest van Oost-Nederland viert. Door heel het centrum van Enschede is het op koningsnacht gezellig druk. Absolutely Fresh organiseert op het terrein van Universiteit Twente het Kingsnight festival.

Dezelfde organisatie zorgt ook dat jij tijdens Pinksteren , op de unieke locatie Het Rutbeek, met je voeten in het zand los kan gaan op het dancefeest van het jaar: Freshtival.

Eind augustus is het natuurlijk tijd voor het jaarlijkse introductieconcert op de Oude Markt. Ook neemt Enschede in februari deel aan StukaFest; het Studenten Kamer Festival van Nederland waarbij studentenkamers worden omgetoverd tot minitheaters.

Voor sportliefhebbers is er de Batavierenrace, ’s werelds grootste estafetteloop voor met name studenten, Military Boekelo – Enschede, het internationaal bekende paardensportevenement en de Enschede Marathon, de oudste marathon van Nederland.