Winkelen

Enschede is een leuke winkelstad met een groot aanbod aan winkels, van grote merken tot lokale ondernemingen. De wekelijkse markt trekt bezoekers vanuit de hele regio en van over de Duitse grens. De binnenstad heeft veel te bieden voor een dagje winkelen. Een leuke mix van warenhuizen, boetiekjes en horeca. Hier kun je alles vinden wat je nodig hebt op het gebied van mode, gadgets, interieur en lifestyle.

Zo vind je in Enschede bijvoorbeeld een Zara, G-Star en Primark. Kijk voor meer informatie en tips op www.uitinenschede.nl/winkelen

 

Openingstijden en koopzondagen

De winkels in de binnenstad zijn zeven dagen per week open, maandag t/m zondag. Reguliere openingstijden zijn van 09.00 tot 18.00 uur. Op maandag openen de meeste winkels om 11.00 uur en op donderdagavond is het koopavond tot 21.00 uur. In Enschede is het elke zondag koopzondag. De winkels zijn dan van 12.00 tot 17.00 uur geopend. 

Klik hier voor meer informatie over koopzondagen in Enschede. 

 

Weekmarkt

Tientallen kooplui prijzen iedere dinsdag en zaterdag vol enthousiasme hun waren aan. Hun aanbod varieert van verse producten tot stoffen, bloemen, knopen, parfum en kleding. Dat de markt bij veel mensen populair is, blijkt wel uit de bezoekersaantallen. Iedere zaterdag weten 60.000 mensen de weg naar het H.J. Van Heekplein te vinden. Wie op de markt is uit gestruind, kan het winkelaanbod in de stad verder gaan ontdekken.

 

H.J. van Heekplein

Het H.J. van Heekplein is het grootste plein van Enschede met een rijk en divers winkelaanbod. Recht onder het plein is de grootste ondergrondse parkeergarage van Nederland. Deze overdekte passage grenst aan het H.J. van Heekplein en bevat 50 bekende en populaire winkelketens.