Zien & doen

Jouw studententijd zal natuurlijk niet alleen gevuld zijn met studeren en uitgaan. Er is nog veel meer te ontdekken in de stad Enschede. Zie hieronder wat jij op jouw vrije dag kan gaan zien of doen.

Actief en sport

Er zijn veel mogelijkheden voor zowel indoor als outdoor activiteiten in Enschede.

Indoor activiteiten
Als het weer het niet toelaat om naar buiten te gaan, probeer dan eens een van de indoor activiteiten. Bij het Arque Klimcentrum kun je onder begeleiding een van de vele klimmuren proberen. Je kunt hier terecht met en zonder ervaring in klimmen. Een klimhal gespecialiseerd in boulderen is Cube Bouldergym. Cube Bouldergym heeft met een totaal van 500 m2 aan klimmuren uitdaging op ieder niveau. Als je eens zou willen duiken of je duikbrevet al hebt, kun je een bezoek brengen aan Dive World. Een 10 meter diepe toren gevuld met kristalhelder water is de ideale locatie voor jouw duik. IJsbaan Twente biedt indoor schaatsen aan tussen oktober en maart. Bij Krazy Kangaroo kun jij trampoline springen in het grootste trampoline park van Enschede. Tot slot kun jij bij Zwemparadijs Aquadrome Enschede of Zwembad Het Slagman een verfrissende duik nemen in het zwembad, een goede pot squash spelen bij Squash Citadel, yoga doen bij Yogacentrum de Bron of een van de vele sporten doen die de Twentehallen aanbieden.

Outdoor activiteiten
Op Het Rutbeek vind je Cable Waterskicentrum Twente. Hier leer je binnen een uur om te waterskiën of wakeborden. Bij Paintball Warriors krijg je eindelijk de kans om jouw vrienden eens te beschieten met verf. Zodra de groep is verdeelt in twee teams heb je het hele gebied voor jezelf om je te verstoppen, te schieten en je strategie te bepalen. Bij Shortgolf Spielehof in Boekelo, krijg je de kans om eens golf te spelen. Met 9 holes Grobbebaan en 18 holes Shortgolfbaan, kun je op ieder niveau terecht voor een potje golf. Bij Skicentrum Moser leer je om te snowboarden of skiën op een kunsthelling. Er zijn drie verschillende hellingen met verschillende moeilijkheidsgraden. Als je op zoek bent naar iets meer extreem kun je de 200 meter lange Extreme Tubing proberen!

Als jij een echte visser bent, is het leuk om eens naar De Forelderij te gaan. Nadat je een forel gevangen hebt, kun je deze laten roken en mee naar huis nemen. Naast vissen zijn er ook mogelijkheden om fruit, groente en bloemen te plukken in de pluktuinen. Bij Bosbessenkwekerij La Francaise kun je tijdens het zomerseizoen bosbessen plukken. Tip: kijk eerst op de website of het seizoen geopend is. Meestal is het bosbessen seizoen van midden juli tot september.

Natuur

Als je even weg wil van de drukte van de stad en van de natuur wil genieten, pak dan je fiets en ontdek de omgeving van Enschede. Je zult versteld staan hoe mooi het er is. Als je het Rondje Enschede fietst, kom je door de mooie omgeving van Enschede. Onderweg zijn er een aantal leuke plekken waar je kunt stoppen.

Als het weer het toelaat, pak dan je eens je picknickmand en ga naar een van de vele parken in de stad. Ga lekker picknicken met je vrienden, en de rest van de bewoners van Enschede, tot de zon onder gaat.

Musea

Als jij van kunst en cultuur houdt, hebben we tips voor een aantal culturele instellingen die niet op jouw lijstje zouden mogen ontbreken tijdens jouw studententijd in Enschede. Als jij een liefhebber van beeldende kunst bent, moet je zeker een bezoekje brengen aan het Rijksmuseum Twenthe. Rijksmuseum Twenthe heeft een gevarieerde collectie van middeleeuwen tot heden, met werken van grote namen zoals Brueghel, Ruisdael, Breitner en Jongkind, maar ook modern werk van o.a. Richard Long en Nicholas Pope.

De Museumfabriek is een museum over natuur en techniek, kunst en wetenschap, vogels, bloemen, fossielen, machines en over oude en nieuwe dingen. Voor mensen die zich verwonderen, over sterren, planeten, over de blauwe lucht en de wolken daarin. Voor mensen die willen weten waar we vandaan komen en waar we naartoe gaan. Voor mensen die snappen dat dat te hoog is gegrepen maar die toch blijven zoeken.

Tot slot, wanneer je van interactieve kunst houdt, bezoek dan Tetem. Tetem laat kleinschalige tentoonstellingen zien, waar altijd interactie en technologie naar voren komt. Enschede heeft talloze kleine expositieruimtes en ateliers waar beginnende kunstenaars hun talent laten zien. Genoeg te ontdekken dus!

Architectuur

De wijk Roombeek werd in 2000 volledig verwoest door de vuurwerkramp, maar is snel daarna opgebouwd tot het prachtige culturele hart van Enschede. De kunstzinnig en creatief vormgegeven cultuurmijl verbindt Roombeek met hartje centrum. Roombeek staat bekend om zijn architectuur en het is een mooie wijk om gewoon eens door te lopen.

Mocht je het leuk vinden, boek dan eens een wandeling bij de Tourist Info met een gids die je alle geschiedenis kan vertellen over de wijk Roombeek, maar ook over de binnenstad tijdens de stadswandeling!