Op jezelf

De voordelen van het wonen op jezelf wonen in Enschede zijn de vrijheid en vaak ook de ruimte die je hebt. Veel studenten die kiezen om op zichzelf te wonen huren alleen of samen met een vriend(in) een appartementje. Je bent baas over je eigen stekje en bent minder gebonden aan anderen. Bovendien hoef je de wc en badkamer dan niet met veel huisgenoten te delen. Maar als je niet in een studentenhuis woont, wil dat niet zeggen dat je geen deel uitmaakt van het studentenleven. Er zijn tal van andere plekken waar je je sociale contacten op peil kunt houden!

 

Roomspot

Roomspot is een samenwerking tussen de Gemeente Enschede, Universiteit Twente, Saxion Hogeschool, Woningstichting De Veste en Stichting Jongeren Huisvesting. Roomspot is hét online platform waar (internationale) studenten en jongeren hun nieuwe thuis vinden.

Roomspot maakt jouw zoektocht naar een eigen plek een stuk eenvoudiger! Je vindt hier een compleet en betrouwbaar overzicht van beschikbare kamers, studio’s en appartementen in Enschede, Hengelo en omgeving. Dagelijks plaatsen Woningstichting De Veste en Stichting Jongeren Huisvesting Twente nieuw aanbod online. In de toekomst komen daar mogelijk meer betrouwbare aanbieders bij.

 

Huren van particulier in Enschede

Naast de gebruikelijke kanalen zijn er ook particulieren die kamers verhuren. Een deel hiervan staat op kamernet of Pararius, maar je kunt ook eens op Marktplaats of bij makelaars kijken. Wat ook altijd werkt is zoveel mogelijk familie, vrienden en bekenden vragen of ze hun ogen en oren open willen houden.

 

Antikraak Enschede

Ben je op zoek naar een goedkope tijdelijke woning in Enschede, dan is antikraak ideaal. Antikraak is vanwege de lage huurprijzen populair onder studenten. Antikraak woningen staan op de planning om gesloopt te worden, vaak is het echter onduidelijk wanneer dit gaat gebeuren. Het kan dus maar zo zijn dat je er gedurende een groot deel van je studententijd kunt wonen, maar het is ook een goede manier om het op jezelf wonen uit te proberen. FMT vastgoedbeheer heeft verschillende panden in haar beheer in Enschede, die ze goedkoop aanbieden aan o.a. studenten.

 

FMT vastgoedbeheer

Telefoon: 053 478 34 46

E-mail: [email protected]

Website: www.fmtvastgoedbeheer.nl