Openbaar vervoer

Bereikbaarheid met de trein

Enschede heeft vier treinstations. Naast Enschede Centraal is er station Kennispark (nabij Universiteit Twente), Enschede Eschmarke en Glanerbrug. Enschede Centraal is makkelijk te bereiken via meerdere verbindingen. Niet alleen vanuit Nederland, maar ook vanuit Duitsland. Er vertrekken dagelijks treinen van Enschede naar Münster en Osnabrück.

Reisinformatie is te vinden via:

www.ns.nl/ (Nederlandse Spoorwegen)

www.9292.nl/ (deur tot deur reisinformatie, bus en trein)

www.bahn.de/i/view/GBR/ (Deutsche Bahn)

 

Bereikbaarheid met de bus

Enschede is goed met de bus te bereiken en je kunt in Enschede overal met de bus naar toe. De bussen zijn snel en betrouwbaar. Ook de binnenstad en de wijken zijn goed bereikbaar. Met name op de busbanen ligt de frequentie hoog, in de spitsuren 6 à 8 keer per uur en op sommige verbindingen zelfs tot 14 keer per uur door bundeling van buslijnen. Kortom je kunt op ieder moment naar de halte lopen, er komt vrijwel altijd en snel een bus aan!

De bussen zijn dankzij de lage vloer goed toegankelijk voor alle inwoners van Enschede. Ook hebben de bussen een met de hand bedienbare rolstoelplank bij de achterdeur. In Enschede, op stadslijn 7, hebben de bussen een elektrische rolstoelplank die reizigers zelf kunnen bedienen. De kleuren in de bus zijn helemaal afgestemd op reizigers met een visuele handicap.

  • De concessie in de regio Twente (waar Enschede deel van uit maakt) wordt beheerd door Regio Twente.
  • In Enschede kan je reizen met een OV-chipkaart. Kijk voor actuele acties en informatie op ErvaarhetOV.nl.
  • Het busvervoer wordt verzorgd door Twents, Arriva en Syntus.