Studeren

Enschede kent een enorm breed studieaanbod. Start een studie aan de Universiteit Twente als je interesse hebt in technologie, zowel voor sociale studies als Bèta studies, zoals technische geneeskunde, informatica en natuur- of sociale wetenschappen.

Liever je creatieve geest de ruimte geven? Dan kun je terecht bij AKI ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten. Naast deze twee kennisinstellingen kun je voor meer dan veertig hbo-opleidingen terecht op de Stadscampus van Hogeschool Saxion. Er zit dus altijd een passende studie tussen die aansluit op jouw interesses.

Leuk om te weten: de Universiteit Twente is de meest ondernemende universiteit van Nederland en AKI ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten is de kleinste academie van ons land.

 

Introductieperiodes

 

HOI (Saxion)

Tijdens de HOI leer je je studiegenoten kennen en kom je erachter wat Enschede als (studenten)stad te bieden heeft en wat er nog allemaal naast je studie te doen is.

Meer info: www.saxion.nl

 

Kick-In (UT)

De Kick-In is jouw mogelijkheid om alle aspecten van het studentenleven te ontdekken! Tijdens de Kick-In leer je de universiteit kennen, ontdek je alle mogelijkheden van de campus en natuurlijk nemen we je mee naar Enschede Studentenstad.

Meer info: www.kick-in.nl

 

Facts & Figures Enschede

 • Met ruim 160.000 inwoners en een oppervlakte van 142 km2 is Enschede grootste stad van Oost-Nederland.
 • Enschede telt meer dan 100 cultuur-, gezelligheids-, sport- en studieverenigingen voor studenten, deze hebben samen meer dan 4.200 leden.
 • Sinds 1615 heeft Enschede haar eigen gebrouwen bier, Grolsch.
 • Enschede telt jaarlijks meer dan 60 evenementen, in de meest uiteenlopende categorieën. De meeste evenementen zijn bovendien gratis toegankelijk.
 • Enschede heeft (samen met Nijmegen) met de Batavierenrace ’s werelds grootste estafetteloop met na afloop het grootste studentenfeest van de Benelux.
 • Rechtstreeks aan de Oude Markt, het gezelligste plein van Oost-Nederland, zitten 15 kroegen, maar daar omheen is er natuurlijk ook nog genoeg te beleven.
 • Veel kroegen en discotheken zijn geopend tot 04.00 uur ‘s nachts en op zaterdag zelfs tot 05.00 uur ’s nachts. In Enschede is de donderdagavond de echte studenten uitgaansavond.
 • Gay discotheek ’t Bölke is één van de meest bekende discotheken van Nederland.
 • De universiteitscampus is de oudste in Nederland. Naast het wonen op kamers is hier van alles te beleven.
 • Studenten van Saxion en Universiteit Twente kunnen met de Unioncard tegen zeer lage tarieven sporten en culturele activiteiten ondernemen. ArtEZ heeft een studentenpas waarmee studenten kortingen kunnen krijgen op voorstellingen, concerten en musea.
 • In de naam ArtEZ hogeschool voor de kunsten, liggen de locaties van ArtEZ besloten: Arnhem, Enschede en Zwolle.
 • ArtEZ Conservatorium is één van de partners van het Nationaal Muziekkwartier. Het conservatorium heeft zelf alle faciliteiten in huis, maar maakt daarnaast ook gebruik van de professionele concertzalen van het Muziekkwartier.