Fietspad UT Jeroen Nieuwhuis liggend

Universiteit Twente

De Universiteit Twente is een onderzoeksuniversiteit waar technische ontwikkelingen en hun belang voor individuen en de maatschappij voorop staan. Dit zie je terug in de Bachelor’s en Master’s programma’s die zijn verdeeld in vijf faculteiten:

Engineering Technology (ET), Electrical Engineering, Mathematics & Computer Science (EEMCS), Science & Technology (TNW), Behavioural, Management & Social Sciences (BMS) en Geo-Information & Earth Observation (ITC).

Modules en op project-basis leren

Alle bachelor programma’s op de Universiteit Twente bestaan uit modules. Elke module heeft een thema met allerlei soorten onderwerpen en studie activiteiten, zoals feedback sessies met medestudenten of workshops en lezingen. De verschillende aspecten van een module zijn gerelateerd aan het programa dat je volgt en zijn vaak onderling verbonden. Het staat binnen iedere module centraal dat je een team project hebt waar je, samen met je groep, een probleem uit de echte wereld probeert op te lossen. Op deze manier kun je wetenschappelijke theorie in de praktijk brengen.

Kijk naar welke studies er worden aangeboden op de Universiteit Twente!

Introductie week (Kick-In)

In de eerste week als student op de Universiteit Twente, zul je onderdeel zijn van de Kick-In Introductie Week. De Kick-In is de perfecte manier om de universiteit, de campus en de binnenstad te leren kennen. Ook zie je hoe het echte studentenleven eruit gaat zien.

Om een idee te krijgen hoe de introductieweek eruit ziet, kijk eens naar het Kick-In Magazine van 2019.

Come catch that campus feeling