Verenigingen

Enschede heeft een rijk verenigingsleven. Studentenverenigingen zijn natuurlijk alom bekend, maar er zijn ook sport-, cultuur– en studieverenigingen speciaal voor studenten.

Er zijn maar liefst 36 sportverenigingen en 20 cultuurverenigingen  met meer dan 4.000 actieve leden. Studieverenigingen zijn gerelateerd aan de opleiding. Op de UT heeft iedere opleiding een eigen vereniging, ook binnen Saxion zijn er verschillende actieve verenigingen.

Binnen alle verenigingen zijn het sociale karakter en de gezelligheid van groot belang. Daarnaast heeft iedere vereniging een eigen aard: actief, diepzinnig, relaxed, ondernemend. Eén ding is zeker; bij iedere vereniging vind je medestudenten met dezelfde interesse of hobby.

Naast dat je lid bent van een vereniging en wekelijks naar een borrel, training of cursus gaat, kun je vaak een actieve bijdrage leveren door activiteiten te organiseren voor jou en je medestudenten. Wil je bijvoorbeeld naast roeiwedstrijden ook een gala organiseren voor je sportvereniging, of je eigen activiteitencommissie opzetten? Er is altijd ruimte voor dit soort initiatieven.

Verenigingen voor studenten in Enschede

Bekijk hier een overzicht van alle verenigingen voor studenten in Enschede.