Gezelligheidsverenigingen

In Enschede zijn er volop mogelijkheden om lid te worden van een studentenvereniging. De sociëteiten van de vier studentenverenigingen zitten in De Pakkerij aan de Oude Markt. Iedere vereniging is anders van aard. Eén ding hebben alle vier verenigingen gemeen, namelijk dat plezier hebben en het maken van nieuwe vrienden voorop staat. Kijk op de website van de vereniging die jou het meest aanspreekt, hoe je lid kunt worden.

 

A.S.V. Taste

A.S.V. Taste is een algemene studentenvereniging met leden met diverse achtergronden. A.S.V. Taste één van de grootste studentenverenigingen in Enschede. Kenmerkend is de diversiteit en het enthousiasme van de leden in combinatie met gezelligheid, studie en zelfontplooiing.

A.S.V. Taste heeft ook een site speciaal voor nieuwe, eerstejaars studenten met informatie over op jezelf wonen, BSA, geld lenen en allerlei andere praktische zaken die handig zijn om te weten als nieuwe student: www.studentworden.nl

 

C.S.V. Alpha

C.S.V. Alpha is een christelijke gezelligheidsvereniging van Enschede. Bij Alpha vinden ze het belangrijk om van je studententijd een fantastische tijd te maken, een hoop lol te hebben en ook wat te leren buiten de collegebanken. Alpha is een relatief kleine vereniging, waardoor iedereen elkaar kent. Het christelijk geloof speelt een belangrijke rol, wat je terug ziet in de activiteiten en de sfeer binnen de vereniging en sociëteit. De leus luidt dan ook niet voor niets: ‘Voor wie gelooft in een studentenleven!’

 

DSCC/DJCR Audentis et Virtutis

Het traditionele DSCC/DJCR ‘Audentis et Virtutis’, kortweg Audentis, is de oudste studentenvereniging in Enschede. ‘Audentis et Virtutis’ betekent vrij vertaald ‘voor hij die durft en moedig is’, zo zijn ook de leden te omschrijven. In je eerste jaar vorm je met anderen uit jouw lichting een jaarclub, waarmee je gaat eten en borrelen. Audentis onderscheidt zich van andere verenigingen door haar ondernemendheid. Hét studentencafé van Enschede, ’t Gat in de Markt, wordt bijvoorbeeld draaiende gehouden door leden van Audentis. Kortom, Audentis, een smeltkroes voor studenten die ontspanning, gezelligheid, contacten en ontplooiing zoeken!

 

Navigators Studenten Enschede

Navigators Studenten Enschede is een christelijke studentenvereniging waar studenten van de Universiteit Twente en het Saxion Enschede samenkomen. Hun motto is “Christus kennen en Hem bekendmaken”. Dit wordt gecombineerd met een studentencultuur in een gezellige vereniging waar diepgang en goede vriendschappen hoog in het vaandel staan. NSE maakt deel uit van Navigators Studentenverenigingen landelijk en kent veertien zusterverenigingen door heel Nederland. De trefavonden op dinsdagavonden zijn uniek. De leden ontmoeten elkaar tijdens een maaltijd, er is aanbidding, ze luisteren naar een spreker en na afloop gaat de tap open en is het tijd voor een gezellige borrel. Daarnaast hebben ze kring, ook elke twee weken, om en om met een trefavond. Daar komen ze samen in een kleine groep voor Bijbelstudie, geloofsopbouw, gezelligheid en diepgang. Verder zijn er nog vele andere activiteiten zoals het diesgala, outreaches, pokertournooi, (lift)weekenden, kleinkunstavonden en nog veel meer. Wees welkom om een keer sfeer te komen proeven.

 

RSK

De RSK is een christelijke studentenvereniging waar verdieping en gezelligheid centraal staan. Ze zijn buitengewoon lid van het landelijk verband Ichthus, maar onderhouden ook banden met de C.S.F.R. Hieruit blijkt de diversiteit van de RSK en de verschillende afkomsten. Toch geloven ze in dezelfde God, die hun verbindt en die ook bij de RSK eenheid in verscheidenheid mogelijk maakt. Dit merk je tijdens gezellige weekenden, lange (of kortere) borrels in RSK-huizen, verenigingsmaaltijden met nu eens een lezing, dan weer een spelletjesavond, dan weer samen zingen of open activiteiten met studiegenoten, maar vooral ook tijdens de wekelijkse kringavond, de spil en belangrijkste activiteit van de RSK.

 

VGST

Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente is een hechte, actieve vereniging van ongeveer 90 HBO- en WO-studenten. Het doel van de VGST is om een christelijke inhoud te geven aan het studentenleven. Dat houdt praktisch in dat ze om de week bijbelstudie houden, toerustende lezingen hebben, zich in groepen verdiepen in onderwerpen buiten de studie èn lezingen houden. Gelukkig zijn ze niet alleen maar serieus. De wekelijkse sociëteit in café De Pijp is daar een goed voorbeeld van: hier kun je onder het genot van een biertje of een glas fris genieten van gesprekken over geloof, maatschappij of studie, ludieke acties of gewoon van de sfeer en de mensen.

 

AEGEE-Enschede

AEGEE-Enschede is een open vereniging zonder ontgroening. Je hebt de mogelijkheid om je horizon te verbreden en jezelf te ontplooien binnen de verschillende commissies en je wordt aangemoedigd om samen met je nieuwe vrienden, uit hetzelfde jaar, een jaarclub te vormen. Als je voor AEGEE-Enschede kiest, kies je niet alleen voor een hele gezellige, open studentenvereniging met nieuwe vrienden in Nederland, maar ook in het buitenland. AEGEE-Enschede biedt je naast lokale activiteiten de mogelijkheid om in contact te komen met een netwerk van Europese studenten, door middel van gave reizen en interessante congressen.