Wonen

Om het studentenleven in Enschede echt te ervaren gaan veel studenten op kamers in Enschede. De meeste studenten gaan op kamers voor de gezelligheid en om op eigen benen te staan. Andere voordelen zijn het beperken van de reistijd (ongeacht waar je woont) en natuurlijk dat je niets hoeft te missen van het veelzijdige studentenleven.

 

Op zoek naar een kamer? Er is voldoende ruimte, je vindt in Enschede dan ook snel een kamer die naar jouw wens is. Een ander voordeel ten opzichte van andere studentensteden is de prijs. Voor weinig geld vind je een relatief grote studentenkamer. Er zijn verschillende mogelijkheden om op kamers te gaan in Enschede. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een studentenhuis of een zelfstandige woning. Ook kun je kiezen tussen het wonen op de universiteitscampus of in de binnenstad. Eén ding is zeker, je zult in Enschede een onvergetelijke studententijd beleven en wie weet wil je wel nooit meer weg. Bij het verhuizen komt veel bij kijken. Hier vind je de tips & tricks waar je op moet letten.

 

Als student in Enschede wonen 

Wist je dat Enschede in 2018 door de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) is uitgeroepen tot de beste studentenwoonstad van Nederland? De gemeente Enschede, Universiteit Twente, Saxion, SJHT en de Veste hebben daarnaast de handen ineen geslagen en kamerplatform Roomspot ontwikkeld. Dit platform geeft jou als student een eerlijke kans op een woning. Dit maakt dat jij als (nieuwe) student gemakkelijk een plek kunt vinden om te wonen.

 

Kijk hier snel hoe jij het best een kamer vindt in Enschede.