In een studentenhuis

Optimaal genieten van het studentenleven in Enschede? Dan is het wonen in een studentenhuis iets voor jou! De samenstelling in de huizen en het aantal personen varieert. Eén ding is zeker, er is altijd gezelligheid om je heen. In veel huizen wordt er gezamenlijk gekookt en uitgegaan. Ook worden er regelmatig feesten georganiseerd. Er zijn studentenverenigingen die hun eigen huizen hebben, maar je kunt ook terecht bij de Roomspot. Daarnaast kun je kiezen tussen het wonen op de campus of in de stad.

 

Kamerzoekdag Enschede

Als je gaat studeren in Enschede wil je natuurlijk een geschikte kamer vinden in een huis waar je je thuis voelt. Bij het zoeken van een kamer komen nog heel wat dingen kijken: eerst je weg vinden door het aanbod, dan huizen aanschrijven en vervolgens komen hospiteren. Toch hoeft een kamer vinden geen uitdaging te zijn: geef je zoektocht én je studententijd een kickstart met de kamerzoekdag!

Meer informatie en inschrijven kan via www.pkvvfact.nl.

 

Wonen op de campus in Enschede

Op de enige universiteitscampus van Nederland zijn volop kamers te huur voor studenten. Alles wat je maar nodig hebt, is te vinden op de campus: de supermarkt, vele teamsporten, de sportschool, een fysiotherapeut, een huisarts, een tandarts, een kapper en een boekhandel. Ook is er het Vrijhof Cultuurcentrum waar regelmatig voorstellingen worden georganiseerd en cursussen worden gegeven. Tevens worden er evenementen gecoördineerd. Je hoeft overigens niet te studeren aan de universiteit om op de campus te mogen wonen.

 

Om in aanmerking te komen voor een kamer op de campus moet je ingeschreven staan bij De Veste. Inschrijving is gratis. Zodra je ingeschreven staat, kun je een kamer gaan zoeken. Een voordeel van De Veste is dat ze niet werken met wachtlijsten. Als er een kamer is die voldoet aan jouw wensen, kun je dus direct reageren.

 

Ook de Student Union bemiddelt bij het zoeken van kamers, zowel op de campus als in de stad.

 

Wonen in het centrum van Enschede

Wil je vlakbij het centraal station, de winkels, cafés en restaurants zitten, dan kun je het beste op zoek gaan naar een kamer in het centrum. Als je op zoek bent naar een kamer in Enschede, dan kun je je inschrijven bij de SJHT (Stichting Jongeren Huisvesting Twente). Daarnaast kun je zelf op zoek gaan via bijvoorbeeld www.kamernet.nl of Pararius. Ben je lid of wil je lid worden van een studentenvereniging, dan kun je ook via je vereniging een kamer zoeken.

 

Afhankelijk van je keuze, kan het zijn dat je wordt uitgenodigd om te hospiteren. Simpelweg houdt dat in dat er meerdere (toekomstige) studenten worden uitgenodigd om te komen kijken en uiteindelijk maken de huidige bewoners de keuze wie ze als hun nieuwe huisgenoot willen hebben. Het kan dus zijn dat je een keer wordt afgewezen, maar geef niet op. Als je jezelf bent, vind je de ideale kamer met de ideale huisgenoten. Het is natuurlijk ook in jouw belang dat het klikt!