Op jezelf

Wonen als student in Enschede kan zowel in de stad als op de campus. Op deze pagina vind je alle informatie om jouw perfecte plekje te vinden. 

 

Ben je aankomend student? Meld je dan aan voor de kamerzoekdag!
Als je gaat studeren in Enschede wil je natuurlijk een geschikte kamer vinden in een huis waar je je thuis voelt. Bij het zoeken van een kamer komen nog heel wat dingen kijken: eerst je weg vinden door het aanbod, dan huizen aanschrijven en vervolgens komen hospiteren. Toch hoeft een kamer vinden geen uitdaging te zijn: geef je zoektocht én je studententijd een kickstart met de kamerzoekdag!

Meer informatie en inschrijven kan via www.pkvvfact.nl.

 

Wonen in een studentenhuis in Enschede

Samenwonen met meerdere studenten in Enschede? Dan is het wonen in een studentenhuis iets voor jou! De samenstelling in de huizen en het aantal personen varieert. Eén ding is zeker, er is altijd gezelligheid om je heen. In veel huizen wordt er gezamenlijk gekookt en uitgegaan. Ook worden er regelmatig feesten georganiseerd. Er zijn studentenverenigingen die hun eigen huizen hebben, maar je kunt ook terecht bij de Roomspot. Daarnaast kun je kiezen tussen het wonen op de campus of in de stad.

Wonen op de campus in Enschede
Op de enige universiteitscampus van Nederland zijn volop kamers te huur voor studenten. Alles wat je maar nodig hebt, is te vinden op de campus: de supermarkt, vele teamsporten, de sportschool, een fysiotherapeut, een huisarts, een tandarts, een kapper en een boekhandel. Ook is er het Vrijhof Cultuurcentrum waar regelmatig voorstellingen worden georganiseerd en cursussen worden gegeven. Tevens worden er evenementen gecoördineerd. Je hoeft overigens niet te studeren aan de universiteit om op de campus te mogen wonen.

Wonen in het centrum van Enschede
Wil je vlakbij het centraal station, de winkels, cafés en restaurants zitten, dan kun je het beste op zoek gaan naar een kamer in het centrum. Voordelen van in het centrum wonen is dat je dicht bij de uitgaansgelegenheden woont en bijvoorbeeld de dinsdag- en zaterdagmarkt. Er is altijd wat te beleven in de stad en op steenworp afstand van de campus.

Hoe vind je een studentenkamer in Enschede?
Daarnaast kun je zelf op zoek gaan via Roomspot en de Student Union kamersite. Ben je lid of wil je lid worden van een studentenvereniging, dan kun je ook via je vereniging een kamer zoeken.

Afhankelijk van je keuze, kan het zijn dat je wordt uitgenodigd om te hospiteren. Simpelweg houdt dat in dat er meerdere (toekomstige) studenten worden uitgenodigd om te komen kijken en uiteindelijk maken de huidige bewoners de keuze wie ze als hun nieuwe huisgenoot willen hebben. Het kan dus zijn dat je een keer wordt afgewezen, maar geef niet op. Als je jezelf bent, vind je de ideale kamer met de ideale huisgenoten. Het is natuurlijk ook in jouw belang dat het klikt!

Huurwoning voor studenten in Enschede

De voordelen van het wonen op jezelf wonen in Enschede zijn de vrijheid en vaak ook de ruimte die je hebt. Veel studenten die kiezen om op zichzelf te wonen huren alleen of samen met een vriend(in) een appartementje. Je bent baas over je eigen stekje en bent minder gebonden aan anderen. Bovendien hoef je de wc en badkamer dan niet met veel huisgenoten te delen. Maar als je niet in een studentenhuis woont, wil dat niet zeggen dat je geen deel uitmaakt van het studentenleven. Er zijn tal van andere plekken waar je je sociale contacten op peil kunt houden!

Vind je huis via Roomspot
Roomspot is een samenwerking tussen de Gemeente Enschede, Universiteit Twente, Saxion Hogeschool, Woningstichting De Veste en Stichting Jongeren Huisvesting. Roomspot is hét online platform waar (internationale) studenten en jongeren hun nieuwe thuis vinden.

Roomspot maakt jouw zoektocht naar een eigen plek een stuk eenvoudiger! Je vindt hier een compleet en betrouwbaar overzicht van beschikbare kamers, studio’s en appartementen in Enschede, Hengelo en omgeving. Dagelijks plaatsen Woningstichting De Veste en Stichting Jongeren Huisvesting Twente nieuw aanbod online. In de toekomst komen daar mogelijk meer betrouwbare aanbieders bij.

Naast Roomspot kun je ook terecht bij Domijn, Ons Huis en De Woonplaats om een woning in Enschede te huren.